| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 14/12/2022

 

 

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον  Sam Bankman-Fried, τον άλλοτε δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων, FTX.  

 

 

Όπως αποκαλύπτεται έπειτα και από τη σύλληψή του στις Μπαχάμες, ο Bankma-Fried καταχράστηκε δισεκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία σε πολυτελή ακίνητα, προσωπικά του έξοδα και δωρεές.

 

«Παίρνει χρήματα από τους πελάτες και τα χρησιμοποιεί για δικούς του σκοπούς», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John Rey, στο Κογκρέσο κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου της εταιρείας.

 

Υπενθυμίζεται πως ο Bankman-Fried συνελήφθη στις Μπαχάμες τη Δευτέρα και αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις αμερικανικές αρχές.

 

Σύμφωνα με την New York Post περισσότερα από 8 δισ. δολάρια μεταφέρθηκαν από τους λογαριασμούς του FTX στην εταιρεία trading Alameda Research, την οποία ο κατηγορούμενος ίδρυσε το 2017 και εν συνεχεία διηύθυνε από κοινού με την Caroline Ellison. 

 

Ωστόσο φαίνεται πως από το παραπάνω ποσό, πάνω από 1 δισ. δολάρια έχουν κάνει φτερά.

 

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια δισεκατομμυρίων δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την άλλη εταιρεία, αλλά και για την χρηματοδότηση δανείων του ίδιου του Bankman-Fried, καθώς και άλλων στελεχών της εταιρείας.

 

Οι μυστικές μεταφορές από την FTX στην εταιρεία Alameda

 

Μεταξύ του Μαρτίου 2020 και του Σεπτεμβρίου 2022, o Bankman-Fried εκτέλεσε υποσχετικές για δάνεια από την Alameda συνολικού ύψους άνω των 1,338 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Υπήρχαν δύο περιπτώσεις στις οποίες ο Bankman-Fried  ήταν τόσο ο δανειολήπτης με την ατομική του ιδιότητα όσο και ο δανειστής, με την ιδιότητά του CEO της Alameda.

 

Ακόμη 300 εκατομμύρια δολάρια από την FTX μεταφέρθηκαν στην Alameda και στη συνέχεια διατέθηκαν σε πολυτελή ακίνητα στις Μπαχάμες, σύμφωνα με τους δικηγόρους της εταιρείας σε μια αίτηση στο δικαστήριο πτώχευσης. Οι αγορές ακινήτων πήγαιναν προς τον ίδιο, τους γονείς του και άλλα στελέχη της FTX, ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 

Η SEC ισχυρίστηκε ότι τα δάνεια προς τον Bankman-Fried  κι άλλα άτομα ήταν «ανεπαρκώς τεκμηριωμένα ή μερικές φορές και καθόλου τεκμηριωμένα» με έγγραφα.

 

Εκτός των παραπάνω φαίνεται μάλιστα πως περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για «πολιτικούς σκοπούς», αναφέρει το Bloomberg.

 

Τέλος σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg, η ανάκτηση κονδυλίων προεκλογικής εκστρατείας μέσω διαδικασιών πτώχευσης μπορεί να είναι μια πολυεπίπεδη και εκτεταμένη διαδικασία, η οποία εξαρτάται από πολλούς ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς νόμους.

 

Πηγή: Bloomberg, MR

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum