| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τρίτη, 00:01 - 31/01/2023

 

 

Της Eleanor Pringle

Οι μεσίτες ακινήτων που πωλούν σπίτια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έχουν υιοθετήσει ένθερμα την τάση της ξενάγησης μέσω TikTok, δίνοντας στους θεατές μια ματιά στο εσωτερικό των σπιτιών, από τεράστιες βίλες μέχρι σουίτες ρετιρέ. Αλλά τα βίντεο δεν είναι απλώς διακοσμητικά – προσελκύουν πωλήσεις και προετοιμάζουν την επόμενη γενιά αγοραστών.

 

 

Η τάση έρχεται εν μέσω επιβράδυνσης της αμερικανικής αγοράς ακινήτων. Το 2023, η Wells Fargo αναμένει πτώση στις πωλήσεις νέων κατοικιών (-6,5%) και στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών (-13,1%) καθώς και μείωση των τιμών των κατοικιών στις ΗΠΑ κατά 5,5%. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, οι αιτήσεις αγοράς ενυπόθηκων δανείων είχαν μειωθεί πάνω από 40% σε ετήσια βάση.

Αλλά αναζητήστε το #property στο TikTok και θα είστε ένας από τα τρία δισεκατομμύρια θεατές που έχουν αναζητήσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η δύναμη της περιήγησης με το #housetour να έχει 10,1 δισεκατομμύρια προβολές, το #realestate 21,6 δισεκατομμύρια προβολές, και το #luxuryhomes 3,3 δισεκατομμύρια προβολές.

Τόσο η όρεξη για απόδραση όσο και η φιλοδοξία τροφοδοτούν την τάση, δήλωσε ο Andres Rivadeneira, μεσίτης με έδρα το Τορόντο, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο likes στο περιεχόμενο των ακινήτων του. Όταν άρχισε να δημοσιεύει βίντεο το 2021, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον αντίκτυπο που θα είχε στην επιχειρηματική δραστηριότητά του – τόσο στη δημιουργία ενδιαφέροντος για ακίνητα όσο και στην εξεύρεση νέων ακινήτων.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο ίδιος εξηγεί: «Είχα ένα βίντεο που έγινε viral, αλλά ήταν για ένα διαμέρισμα που είχε ήδη πουληθεί – δεν μπορείς να προβλέψεις πότε τα πράγματα θα απογειωθούν πραγματικά. Είχε αγοραστεί από κάποιον που δεν είχε δει το ακίνητο μέσω του TikTok, αλλά εξακολουθούσα να λαμβάνω τόσα πολλά μηνύματα γι’ αυτό. Ήμουν έξω όταν με πλησίασε ένα ζευγάρι που με αναγνώρισε από το TikTok και μου συστήθηκαν ως αγοραστές. Τους είπα πόσο ενδιαφέρον είχα ακόμα από άλλους και μου είπαν ότι αν μπορούσα να τους βρω μια καλή συμφωνία, θα ήταν ανοιχτοί στην πώληση.

«Οπότε είπα: ‘Game on’. Ένας από τους αγοραστές μέσω του TikTok τους έκανε μια προσφορά και κέρδισαν 30.000 δολάρια σε λιγότερο από 30 ημέρες. Οι αρχικοί αγοραστές δεν μετακόμισαν καν, απλά το είχαν στην κατοχή τους».

Ο Rivadeneira προσθέτει ότι χάρη στην παγκόσμια εμβέλεια του TikTok, η προβολή δεν καθορίζεται μόνο από τα likes, τις προβολές, τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις, αλλά και από την παραγωγή περιεχομένου που οι άνθρωποι είναι αρκετά «περίεργοι» ώστε να θέλουν να παρακολουθήσουν.

«Οι περιηγήσεις σε πολυτελή ακίνητα ενδιαφέρουν τους ανθρώπους είτε επειδή θέλουν να δουν εικονικά μέσα από τα παράθυρα ενός χώρου είτε επειδή ανήκουν στη μειοψηφία που ίσως το αγοράσει. Λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα για τα ακίνητά μου από ανθρώπους που ζουν σε αγορές υψηλής αξίας, όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή η Αυστραλία».

Οι αγοραστές που αγοράζουν για πρώτη φορά είναι απαιτητικοί

Η Freya Melling είναι συνεργάτιδα του βρετανικού μεσιτικού γραφείου Fine and Country που εδρεύει στην Park Lane. Η ίδια λέει ότι επειδή το δημογραφικό κοινό της πλατφόρμας είναι νεότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν μετρητά για να ξοδέψουν: «Είχα κάποιες σοβαρές προσφορές για ακίνητα που είδαν οι άνθρωποι μέσω του TikTok. Είχαμε κάποιους ανθρώπους γύρω στα 20 που ενδιαφέρθηκαν για διαμερίσματα τα οποία είναι γύρω στα 2 εκατομμύρια λίρες και ‘έπεσαν’ για πρώτη φορά πάνω στο ακίνητο στο TikTok».

Επίσης, ενδιαφέρον προκαλείται όταν τα παιδιά δείχνουν τα βίντεο στους γονείς τους – ή όταν το περιεχόμενο έχει κοινοποιηθεί σε άλλους ιστότοπους όπως το Facebook. Αλλά η στρατηγική πίσω από την υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας δεν είναι μόνο για βραχυπρόθεσμα κέρδη, καθώς τα brands επιδιώκουν να εδραιωθούν στο νεανικό κοινό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, το Facebook εξακολουθεί να είναι η πιο επιδραστική πλατφόρμα για τη δημιουργία επισκεψιμότητας για ακίνητα, ακολουθούμενο από το Instagram, το TikTok και το LinkedIn.

Αλλά το ότι η εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας δεν έχει ακόμη την πρωτοκαθεδρία δεν σημαίνει ότι οι μεσίτες πρέπει να μείνουν πίσω, προειδοποιεί ο Greg Shoulder, διευθυντής ψηφιακού μάρκετινγκ για το μεσιτικό γραφείο Parkers με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα analytics από το περιεχόμενο της Parkers δείχνουν ότι το reach φτάνει σε όλη την Ευρώπη και στην Ασία, αλλά και ότι επεκτείνει την εμβέλεια της εταιρείας στην αγορά των ιδιοκτητών και των επενδύσεων, καθώς και στους αγοραστές κατοικιών.

«Στην luxury αγορά ανοίγει σίγουρα περισσότερες συζητήσεις, επειδή οι άνθρωποι αναζητούν συγκεκριμένα hashtags ή θέματα», σημειώνει ο Shoulder. «Η σύντομη φόρμα προσφέρει στους ανθρώπους μια γρήγορη ματιά για το πώς θα μπορούσε να είναι το επόμενο σπίτι τους και το ‘πώς ζουν οι προνομιούχοι’».

Πώς μπορείτε να κάνετε τα TikTok real estate video να γίνουν viral;

Η εκ των υστέρων γνώση είναι πάντοτε αλάνθαστη και όσον αφορά τον κόσμο της δημιουργίας περιεχομένου. Ο λόγος για τον οποίο ένα βίντεο κάνει θραύση είναι συχνά ξεκάθαρος αφού το έχουν δει εκατομμύρια φορές, παρατηρεί η Καναδή κτηματομεσίτρια Miranda Caldwell∙ ωστόσο, αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε επίτηδες ένα viral βίντεο είναι λιγότερο πιθανό να το πετύχετε.

Η γνωστή εκπρόσωπος πωλήσεων λέει ότι το στυλ της είναι πολύ πιο «έμμεσο» από το να προσπαθεί να πουλήσει το ακίνητο, καθώς χρησιμοποιεί την πλατφόρμα περισσότερο για τη δική της έρευνα και το προσωπικό της brand. Η Caldwell εξηγεί ότι είναι εξαιρετικά επιλεκτική όσον αφορά τα σπίτια που παρουσιάζει, απορρίπτοντας ακόμη και αιτήματα για ακίνητα αν αισθάνεται ότι δεν ταιριάζουν με αυτό για το οποίο οι θεατές της απευθύνονται σε αυτήν.

«Για μένα η πλατφόρμα μου αφορά κυρίως την έρευνα, επειδή ενδιαφέρομαι τόσο πολύ για τη σχεδίαση και για το σε τι αντιδρούν οι άνθρωποι», λέει.

«Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι στη luxury αγορά και με πολύ κόσμο να ανησυχεί για την ύφεση, τα βίντεο που βλέπω να πηγαίνουν πολύ καλά όσον αφορά τη συμμετοχή είναι τα πιο «ταπεινά» ακίνητα. Αντί για τη φανταχτερή εμφάνιση, οι άνθρωποι προτιμούν τα σπίτια όπου μπορείς να δεις το ανθρώπινο στοιχείο, σε αντίθεση με εκείνα τα σπίτια που οι άνθρωποι λένε ότι μοιάζουν με design γραφεία.

«Δίνω πάντα προτεραιότητα στα σπίτια που έχουν περισσότερη γοητεία και ιστορία και διαπιστώνω ότι οι αλληλεπιδράσεις από τα βίντεο που δεν γίνονται viral είναι αυτές που αξίζουν πραγματικά. Για παράδειγμα, οι πελάτες και άλλοι μεσίτες που έχω γνωρίσει μέσω του TikTok, τείνουν να συνδέονται μέσω σχολίων σε βίντεο που δεν είχαν τόσο μεγάλη αντίδραση».

Πηγή: Fortune.com

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum