| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 00:01 - 04/01/2023

 

 

Του Jeff John Roberts

Το δράμα γύρω από την τελική πτώση του Sam Bankmak-Fried, που διαδραματίστηκε στην τηλεόραση και στην Ουάσινγκτον τις τελευταίες εβδομάδες, επισκίασε μια άλλη σημαντική εξέλιξη στον κόσμο του crypto – μια αυξανόμενη απογοήτευση με τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter. Σε μια σειρά από tweets, σημαντικές προσωπικότητες του λεγόμενου Crypto Twitter εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς του Έλον Μασκ στην πλατφόρμα που είναι κομβική για τις ειδήσεις και την ταυτότητα του κλάδου των κρυπτονομισμάτων.

 

 

Η αντίδραση αυτή είναι αξιοσημείωτη, καθώς η είδηση της αγοράς της πλατφόρμας από τον Μασκ χαιρετίστηκε από πολλές προσωπικότητες του κλάδου με ελευθεριακές τάσεις ως μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Πολλοί επευφημούσαν την άφιξή του, πιστεύοντας ότι θα άφηνε την πλατφόρμα ήσυχη, ενώ θα περιόριζε κάποιες από τις υπερβολές της woke αριστεράς. Δεν λειτούργησε όμως με αυτόν τον τρόπο: Στη σύντομη θητεία του ως διαχειριστής του Twitter, ο Μασκ υιοθέτησε όλες τις χειρότερες παρορμήσεις του προηγούμενου καθεστώτος – και ακόμη περισσότερες.

Αντί να αποκαταστήσει την πολιτική ουδετερότητα στην πλατφόρμα, όπως υποσχέθηκε, ο Μασκ τη χρησιμοποίησε για το πιο ηλίθιο είδος πολιτιστικών ακροβασιών – προωθώντας ψέματα και σκληρότητα και φιμώνοντας όποιον διαφωνεί μαζί του. Εν τω μεταξύ, απέτυχε να παραδώσει τις τεχνικές διορθώσεις που είχε υποσχεθεί, όπως η μείωση των bots, και ηγήθηκε της κατάρρευσης βασικών λειτουργιών.

Ακόμη περισσότερο, η τελευταία δικτατορική συμπεριφορά του Μασκ – που περιλαμβάνει την εκδίωξη δημοσιογράφων και του ανταγωνιστή Mastodon από το Twitter – έχει ωθήσει κάποιες σημαίνουσες προσωπικότητες των κρυπτονομισμάτων να μιλήσουν. Ο Peter McCormack, ο δημοφιλής οικοδεσπότης του What Bitcoin Did και ο οποίος δεν είναι κι ακριβώς …αριστερός, παραπονέθηκε ότι η εκστρατεία του Μασκ κατά της “wokeness” είχε παρατραβήξει, γράφοντας: «Ναι, η ποικιλομορφία και η ένταξη είναι tricky, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε επίγνωση ούτε και να αποδεχόμαστε τις προκαταλήψεις».

Ο Neeraj Agrawal, ο διευθυντής επικοινωνίας του Coin Center, του οποίου τα μιμίδια και οι ιδέες τον έχουν κάνει δημοφιλή σε όλο τον χώρο του crypto, παρατήρησε: «Ποιος ξέρει; Ίσως ο Elon θα μπορούσε να είχε μετατρέψει με επιτυχία το Twitter σε μια πληρωμένη πλατφόρμα, αλλά κατέστρεψε τις πιθανότητές του στρεφόμενος σε έναν πόλεμο κουλτούρας. Αυτό το μέρος έχει πλέον τελειώσει» – κερδίζοντας ένα νεύμα συμφωνίας από τον σημαίνοντα δημοσιογράφο Frank Chaparro που κλίνει προς τα δεξιά.

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται ως άλλο ένα μικρο-δράμα, σαν κι αυτά που οι χρήστες του Twitter απολαμβάνουν εδώ και χρόνια. Αλλά αυτή τη φορά φαίνεται διαφορετικό. Αυτό που κάνει ο Μασκ είναι να καταστρέφει την πιο σημαντική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης μόνο και μόνο για να «τη μπει» στους liberals. Αυτή η καταστροφή επιταχύνεται υπό το φως της τελευταίας του απόφασης να εκκαθαρίσει τους επικριτές του, συμπεριλαμβανομένων διακεκριμένων δημοσιογράφων, γεγονός που θα οδηγήσει άλλους -συμπεριλαμβανομένου και εμού- να αισθανθούν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φύγουν κι αυτοί. Μια κάποτε ζωντανή πηγή διαλόγου και πληροφόρησης βαδίζει γρήγορα προς το να γίνει ένας εγκαταλελειμμένος χώρος γεμάτος bot.

Fortune

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum