| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Σάββατο, 07/06/2025

                          

 

 

Σημαντική ενίσχυση καταγράφεται στον αριθμό των διεθνών αεροπορικών θέσεων προς την Ελλάδα για τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του INSETE Intelligence. Ειδικότερα, για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί 4.502.674 αεροπορικές θέσεις σε εισερχόμενες πτήσεις, αριθμός αυξημένος κατά 4,5% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2024.

Η αύξηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανοδικής πορείας που ξεκίνησε από τον Απρίλιο, αποτυπώνοντας ισχυρή δυναμική της τουριστικής ζήτησης. Η μηνιαία κατανομή των προγραμματισμένων θέσεων για τη θερινή περίοδο του 2025 διαμορφώνεται ως εξής:

 

Απρίλιος: 2.204.310 θέσεις

Μάιος: 3.498.315 θέσεις

Ιούνιος: 4.502.674 θέσεις

Ιούλιος: 5.280.465 θέσεις

Αύγουστος: 5.343.420 θέσεις

Σεπτέμβριος: 4.529.298 θέσεις

Οκτώβριος: 3.027.555 θέσεις

Η περίοδος Ιουνίου–Σεπτεμβρίου αναμένεται να συγκεντρώσει τον κύριο όγκο της τουριστικής ζήτησης, με Ιούλιο και Αύγουστο να παρουσιάζουν τη μέγιστη συγκέντρωση προγραμματισμένων θέσεων.

Σε επίπεδο αγορών προέλευσης, η μεγαλύτερη αύξηση προέρχεται από το Ισραήλ (+53,1%), ενώ θετική μεταβολή παρατηρείται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες (+8,4%), το Ηνωμένο Βασίλειο (+3,6%), τη Γερμανία (+3,6%), την Ιταλία (+3,1%) και την Ισπανία (+5,6%). Αντίθετα, η Γαλλία αποτελεί τη μοναδική αγορά με πτωτική τάση (-1,9%).

Ο συνολικός αριθμός των διεθνών αεροπορικών θέσεων προς την Ελλάδα για το σύνολο της θερινής περιόδου 2025 ανέρχεται σε 28.501.144, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή εξωτερική ζήτηση. Ωστόσο, κρίσιμη παράμετρος παραμένει η εξέλιξη των τουριστικών εσόδων, καθώς ενδεχόμενη μείωση της μέσης δαπάνης και των διανυκτερεύσεων ενδέχεται να περιορίσει τα οφέλη από την αυξημένη προσέλευση.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum