| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Τετάρτη, 11/06/2025

     

 

 

Σημαντικές ανακατατάξεις φέρνει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών η είσοδος της ΔΕΗ στον τομέα της λιανικής, με την παροχή υπερταχύτατου ίντερνετ μέσω οπτικής ίνας. Η υπηρεσία προσφέρεται από σήμερα με ταχύτητα 1 Gbps στην τιμή των 19,90 ευρώ τον μήνα, ενώ περιλαμβάνονται δωρεάν τόσο ο τελευταίας τεχνολογίας WiFi router όσο και η εγκατάσταση.

Η είσοδος της ΔΕΗ στον τομέα των οπτικών ινών με ιδιόκτητο δίκτυο και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική αποτελεί πρωτοπορία για πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μεταβάλλοντας τις ισορροπίες στον χώρο του διαδικτύου και των τηλεπικοινωνιών.

 

 

Η εταιρεία παρουσιάζει τρεις νέες, καθαρά διαδικτυακές υπηρεσίες:

ΔΕΗ myFiber 500: 500 Mbps download και 250 Mbps upload με κόστος 17,90€ μηνιαίως.

ΔΕΗ myFiber 1Gbps: 1 Gbps download και 500 Mbps upload στα 19,90€ μηνιαίως.

ΔΕΗ myFiber 2,5Gbps: 2,5 Gbps download και 1,25 Gbps upload με κόστος 52,90€ μηνιαίως.

Η υπηρεσία των 500 Mbps απευθύνεται σε καθημερινή χρήση (streaming, social media, τηλεργασία και gaming), ενώ η ταχύτητα του 1 Gbps καλύπτει υψηλότερες απαιτήσεις, όπως cloud gaming, πολλές συσκευές ταυτόχρονα και διακίνηση μεγάλων αρχείων. Το πακέτο των 2,5 Gbps απευθύνεται στους πλέον απαιτητικούς χρήστες που επιζητούν κορυφαία απόδοση, υψηλή σταθερότητα και ελάχιστη καθυστέρηση.

Διαθεσιμότητα υπηρεσίας

Το FTTH δίκτυο οπτικής ίνας της ΔΕΗ έχει ήδη εγκατασταθεί σε περίπου 1 εκατομμύριο κατοικίες, ενώ ο στόχος είναι να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους. Στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος, η ΔΕΗ σχεδιάζει να επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών την περίοδο 2025-2027. Η συνολική επένδυση αναμένεται να ανέλθει στα 900 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό την κάλυψη 3 εκατομμυρίων νοικοκυριών πανελλαδικά μέσα στην επόμενη πενταετία.

Από σήμερα, το ΔΕΗ Fiber είναι διαθέσιμο στη λιανική αγορά για 600.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με συνεχώς επεκτεινόμενη κάλυψη.

Στην Αττική, η υπηρεσία FTTH διατίθεται ήδη στους δήμους: Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Αμαρούσιο, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Παλλήνη, Παπάγου-Χολαργός, Περιστέρι, Φιλοθέη–Ψυχικό και Χαλάνδρι.

ΔΕΗ FiberGrid: Η υποδομή πίσω από την υπηρεσία

Την ανάπτυξη και υλοποίηση του δικτύου έχει αναλάβει η ΔΕΗ FiberGrid, 100% θυγατρική της ΔΕΗ. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η εταιρεία έχει κατασκευάσει οπτικό δίκτυο που καλύπτει ήδη 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα από τα πλέον σύγχρονα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα FTTH δίκτυα της Ευρώπης. Ο στόχος είναι η κάλυψη 1,5 εκατομμυρίου νοικοκυριών μέχρι το τέλος του 2025.

Εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, η κάλυψη επεκτείνεται σε αστικά κέντρα όπως η Πάτρα, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και το Ηράκλειο. Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα στις περιοχές: Λάρισα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κόρινθος, Βέροια, Κοζάνη και Μεγαλόπολη.

Εστίαση αποκλειστικά στο ίντερνετ

Όπως έχει διευκρινίσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, η εταιρεία δεν προτίθεται να επεκταθεί στην κινητή τηλεφωνία, εστιάζοντας αποκλειστικά στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών μέσω οπτικής ίνας.

Η ανάπτυξη του δικτύου βασίζεται σε νέα, εξ ολοκλήρου σχεδιασμένη και υλοποιημένη από τη ΔΕΗ υποδομή, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και απόδοση.

Με την κίνηση αυτή, η ΔΕΗ ενισχύει τη στρατηγική της να μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη Powertech εταιρεία με σημαντική παρουσία στον ψηφιακό και τηλεπικοινωνιακό τομέα – από την οπτική ίνα έως τα data centers και την τεχνητή νοημοσύνη. Τα νέα πακέτα, που απευθύνονται αποκλειστικά στη λιανική παροχή ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων, σηματοδοτούν τη διαμόρφωση νέου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum