| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 23/06/2022

 

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 αποδεικνύεται το χειρότερο για τις ευρωπαϊκές αγορές από το 2008, όμως οι αναλυτές μεγάλων επενδυτικών οίκων είναι αισιόδοξοι ότι οι επενδυτές θα μπορέσουν να ανακτήσουν έστω ένα μέρος των απωλειών τους έως το τέλος του έτους. 

 

 

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 θα κλείσει τον Δεκέμβριο στις 467 μονάδες δείκτη, σημειώνοντας άνοδο 14% από το κλείσιμο της Τρίτης, σύμφωνα με τον μέσο όρο των 15 προβλέψεων στη μηνιαία δημοσκόπηση αναλυτών του Bloomberg. Πάντως, εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές, αυτό σημαίνει ότι η χρονιά θα κλείσει με πτώση 4%. 

 

 

«Το επόμενο τρίμηνο μπορεί να παραμείνει ασταθές και ευμετάβλητο, αλλά δεν είμαστε μακριά από την κορύφωση της απαισιοδοξίας», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale, Roland Kaloyan, ο οποίος θέτει την τιμή-στόχο για τον Stoxx 600 στις 415 μονάδες, ουσιαστικά προβλέποντας ότι ο δείκτης θα κλείσει το έτος λίγο πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα. 

 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021 την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση εντείνονται εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού και της νομισματικής σύσφιξης που απαιτείται για να τιθασευτεί. Ο Stoxx 600 σημείωσε πτώση σχεδόν 17% φέτος και δεν απέχει πολύ από το να εισέλθει σε bear market, όπως έχει ήδη συμβεί με τον S&P 500. 

 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Bank of America, ο κύκλος σύσφιξης της Fed έχει πλέον «προεξοφληθεί πλήρως», κάτι που θα βοηθήσει τον Stoxx 600 να επανατιμολογηθεί. Ο οίκος θέτει την τιμή-στόχο τις 430 μονάδες και την περασμένη εβδομάδα αναβάθμισε τη στάση του απέναντι στις ευρωπαϊκές μετοχές σε ουδέτερη από αρνητική για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021.

 

Σημειώνοντας πτώση 9% από την αρχή του μήνα, ο Stoxx 600 έχει βρεθεί κοντά στην χαμηλότερη τιμή-στόχο στη δημοσκόπηση του Bloomberg, η οποία τέθηκε στις 380 μονάδες, από την TFS Derivatives. 

 

«Η ευρωπαϊκή αγορά δεν ήταν σχεδόν ποτέ φθηνότερη σε σχέση με τις ΗΠΑ από ό,τι είναι σήμερα», δήλωσε η αναλύτρια της UBS Sutanya Chedda. Ο οίκος βλέπει τον Stoxx 600 να κλείνει το 2022 στις 480 μονάδες.

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum