| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Δευτέρα, 30/06/2025

                   

 

 

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πρόοδο του έργου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανενεργοποιείται όσον αφορά τη διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου (GSI), μετά από μήνες απουσίας κατά τους οποίους το project είχε ουσιαστικά παγώσει.

Αν και πρόκειται για έργο ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (PCI), με επιχορήγηση ύψους 657 εκατ. ευρώ από κοινοτικά ταμεία, η Κομισιόν το τελευταίο διάστημα είχε κρατήσει αποστάσεις, ιδίως απέναντι στις γεωπολιτικές εξελίξεις που πάγωσαν τις υποθαλάσσιες έρευνες – φτάνοντας μέχρι και την έκδοση Navtex.

 

Αυτή η σιωπή ερχόταν σε αντίθεση με την προηγούμενη ενεργή ανάμειξή της, όταν πίεζε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και του ΑΔΜΗΕ, ζητώντας συχνές ενημερώσεις και πιέζοντας τις ρυθμιστικές αρχές να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τον Διαχειριστή, ώστε να επισπευσθεί η υλοποίηση. Η γαλλική Nexans, που έχει αναλάβει την κατασκευή του καλωδίου, επίσης ενδιαφέρεται άμεσα για την πρόοδο.

Πλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλεί νέα σύσκεψη για την επόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή της ΡΑΑΕΥ, της κυπριακής ΡΑΕΚ και του ΑΔΜΗΕ. Η σύσκεψη αυτή έρχεται εν μέσω εντατικών πιέσεων από τον Διαχειριστή προς τη ΡΑΕΚ, ώστε να εγκρίνει το επιτρεπόμενο έσοδο για το έργο – κάτι που έχει ήδη γίνει από την ελληνική ΡΑΑΕΥ. Αυτή η έγκριση είναι απαραίτητη ώστε ο ΑΔΜΗΕ να ανακτήσει δαπάνες που έχει ήδη πραγματοποιήσει, αλλά και να μπορέσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη συνέχεια.

Επιφυλάξεις από τη Λευκωσία

Η ΡΑΕΚ, ωστόσο, εξακολουθεί να προβάλλει αντιρρήσεις, μη αποδεχόμενη το μερίδιο κόστους που της αναλογεί. Παρότι η κυπριακή πλευρά δεν απορρίπτει τη συμμετοχή της στο έργο, ούτε και την πιθανή χρηματοδότηση με 25 εκατ. ευρώ ετησίως για πέντε χρόνια από τα έσοδα των δημοπρασιών ρύπων (125 εκατ. συνολικά), διστάζει να αναλάβει επιπλέον οικονομικές δεσμεύσεις. Εκφράζει δε ανησυχίες για την επάρκεια της αξιολόγησης τεχνικών και χρηματοοικονομικών κινδύνων.

Προβληματισμός στον ΑΔΜΗΕ

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ δεν κρύβει την ανησυχία της για την τύχη του έργου. Ο Διαχειριστής έχει ήδη επενδύσει περίπου 250 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση, ενώ έχει δώσει άλλα 50 εκατ. για την εξαγορά του project από τον Κύπριο επιχειρηματία Νάσο Κτωρίδη, χωρίς να έχει λάβει επιστροφή των ποσών αυτών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μάργαρης έχουν δηλώσει δημόσια ότι, χωρίς εξασφαλισμένα έσοδα από τις ρυθμιστικές αρχές Ελλάδας και Κύπρου, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τραπεζικά δάνεια ή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση, ενδέχεται να σταματήσει η χρηματοδότηση του έργου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανουσάκης:

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ίδια κεφάλαια. Είμαστε δύο χρόνια σε διαπραγματεύσεις χωρίς αποτέλεσμα».

Αντίστοιχα, ο κ. Μάργαρης προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν οι αναγκαίες ρυθμιστικές αποφάσεις, ο ΑΔΜΗΕ θα σταματήσει τις πληρωμές, και κατ’ επέκταση η Nexans θα διακόψει την παραγωγή του καλωδίου. Προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις:

«Μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες εξελίξεις και να αξιοποιηθεί γεωπολιτικά. Ας το αποφύγουμε».

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 60% των ερευνών, ενώ απομένει το 40% στο τμήμα των διεθνών υδάτων, και έχουν ήδη κατασκευαστεί περίπου 200 χιλιόμετρα καλωδίου.

Πιέσεις και πιθανές εξελίξεις

Το σενάριο διακοπής των εργασιών δεν είναι θεωρητικό – είναι άμεσος κίνδυνος. Χωρίς έγκριση εσόδων από την Κύπρο, ο ΑΔΜΗΕ δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει μόνο με χρηματοδότηση από Έλληνες καταναλωτές.

Η επαναδραστηριοποίηση της Κομισιόν ερμηνεύεται ως προσπάθεια να πιέσει την κυπριακή πλευρά να κινηθεί πιο αποφασιστικά και να αντιληφθεί τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη ακύρωση του έργου – ιδίως σε γεωπολιτικό επίπεδο, καθώς στην εξίσωση παραμένει και η στάση της Τουρκίας.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι αν η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη θα φέρει αποτελέσματα ή αν το έργο θα συνεχίσει να βαλτώνει μέσα σε ένα περιβάλλον καθυστερήσεων, ρυθμιστικής αβεβαιότητας και πολιτικής στασιμότητας.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2024 Greek Finance Forum