| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 14/10/2022

 

 
14 Οκτωβρίου 1939
 
Γεννιέται ο Ralph Lauren. Για την ακρίβεια, ο άνθρωπος τον οποίο το περιοδικό Fortune έχει χαρακτηρίσει σαν τον πιο επιτυχημένο σχεδιαστή μόδας που έζησε ποτέ, γεννήθηκε με το όνομα Ralph Lifshitz.
 

 
Όμως από μικρός ήξερε ότι θα έφτανε ψηλά. Στην σχολική του επετηρίδα, έγραψε ότι στόχος της ζωής του ήταν να γίνει «εκατομμυριούχος». Και ως έφηβος ακόμα συνειδητοποίησε ότι για να το επιτύχει, χρειαζόταν ένα πιο εύηχο επώνυμο.
 
Άλλωστε, όπως θα παραδεχόταν αργότερα, για χρόνια τον κορόιδευαν γιατί το επίθετό του είχε μέσα τη λέξη «shit». Στα 16 του άλλαξε το όνομά του. Το νέο του επίθετο είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη.  
 
Το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά μιας οικογένειας Εβραίων μεταναστών, ο Ralph Lauren ξεκίνησε τη ζωή του κάτω από συνθήκες που σε τίποτα δεν παρέπεμπαν στην  λάμψη του ομώνυμου brand.
 
Η οικογένειά του δεν είχε οικονομική άνεση και ο Ralph συνήθιζε να χάνεται μέσα στον φανταστικό κόσμο του σινεμά, για να δραπετεύει από την πεζή ζωή του.
 
Σαν νέος, έμπαινε με τη φαντασία του στα «παπούτσια» του Cary Grant και του Gary Cooper.
 
Έπειτα από ένα πέρασμα από τον στρατό, έπιασε δουλειά ως πωλητής στην Brooks Brothers, το παλαιότερο brand ανδρικής ένδυσης στις ΗΠΑ.
 
Από εκεί, μεταπήδησε στην Beau Brummell, που κατασκεύαζε γραβάτες, όπου και έπεισε τον πρόεδρο της εταιρείας να τον αφήσει να σχεδιάσει τη δική του σειρά.  Κάπως έτσι γεννήθηκε η Ralph Lauren Corporation το 1967, αλλά και φάνηκε ότι ο σχεδιαστής θα πήγαινε πολύ ψηλά.
 
Ο Ralph Lauren σχεδίαζε φαρδιές και πολύχρωμες γραβάτες, σε μία εποχή που η μόδα πρόσταζε στενές και απλές. Τον καιρό εκείνο, ήθελε όσο τίποτα να βάλει τις γραβάτες του στα ράφια του Bloomingdale’s, του πιο εκλεπτυσμένου πολυκαταστήματος στις ΗΠΑ. Όμως, οι άνθρωποι του Bloomingdale’s είχαν δύο όρους: Έπρεπε να κάνει τις γραβάτες του λιγότερο φαρδιές και να αντικαταστήσει τη δική του ετικέτα με εκείνη του Bloombingdale’s. Παρά το όνειρό του να μπει στο πολυκατάστημα, ο Lauren αρνήθηκε. Έξι μήνες μετά, οι άνθρωποι του Bloomingdale’s επέστρεψαν, αυτή τη φορά χωρίς όρους.
 
Η πίστη στον εαυτό του απέδωσε: Το πολυκατάστημα πούλησε δικό του εμπόρευμα συνολικής αξίας 500.000 δολαρίων μέσα στον πρώτο χρόνο.
 
Όμως, ο Ralph Lauren δεν έμελλε να γίνει γνωστός για τις γραβάτες του, αλλά για ένα από τα διασημότερα ρούχα όλων των εποχών: Το μπλουζάκι polo.
 
Αφορμή για τη γέννησή του αλλά και σημείο καμπής στην καριέρα του διάσημου σχεδιαστή στάθηκε ο πρώτος αγώνας polo που παρακολούθησε, μαζί με τον φίλο του, Warren Helstein. Εκεί, ο Lauren είδε «εξαίσια πράγματα», όπως είχε πει ο Helstein. Τα άλογα, τα δέρματα, τις «ψηλές ξανθές με τα μεγάλα καπέλα» και την υψηλή κοινωνία.
 
Από εκεί ο Ralph Lauren εμπνεύστηκε ένα κομψό brand της υψηλής κοινωνίας, αυτό που αργότερα έγινε γνωστό ως Polo Ralph Lauren.
 
Ως σχεδιαστής δημιουργούσε ρούχα που θα ήθελε ο ίδιος να φορέσει, έχοντας πάντα στο μυαλό του τους σταρ του κινηματογράφου που θαύμαζε από μικρός.
 
«Αυτά που έφτιαχνα, δεν υπήρχαν στα μαγαζιά. Δεν μπορούσες να τα βρεις πουθενά», είχε πει σε κάποια συνέντευξή του.
 
Ξεκίνησε από τα ανδρικά ρούχα και κυκλοφόρησε τα πρώτα του πουκάμισα για γυναίκες το 1971. Από τότε, καθιέρωσε το διάσημο λογότυπο με τον παίκτη του polo πάνω στο άλογο. Την ίδια χρονιά άνοιξε το κατάστημά του στην Rodeo Drive του Beverly Hills.
 
Το φημισμένο polo μπλουζάκι κυκλοφόρησε το 1972, ενώ η σειρά αρωμάτων του άρχισε να πωλείται στα Bloomingdale’s το 1978. Το 1986 άνοιξε το κεντρικό κατάστημα στην Madison Avenue και 72nd Street της Νέας Υόρκης.
 
Η εταιρεία του μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 1997.
 
Στα 83 του χρόνια πια, ο Ralph Lauren είναι  δισεκατομμυριούχος, με το περιοδικό Forbes να υπολογίζει την περιουσία του στα 6,5 δισ. δολάρια. Έχει σπίτια στο Λονγκ Άιλαντ, τη Τζαμάικα, το Κολοράντο και το Μανχάταν και μία πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων.
 
Ο ίδιος πιστεύει ότι το κλειδί της επιτυχίας του είναι το στυλ. «Η μόδα τελειώνει γρήγορα. Το στυλ είναι για πάντα», έχει πει.
 
Πηγή: Money Review
 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum