| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Περιβάλλον, ευθύνη και υπευθυνότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παρασκευή, 13:05 - 03/09/2021

 

   Share

 

           Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα πλέον... σημαδιακά για τις χώρες της υφηλίου που έτυχε να βρίσκονται σε αυτήν την εποχή. Η Σιβηρία των -50 βαθμών τον χειμώνα, σημείωσε θερμοκρασίες... ηφαιστείου τον Αύγουστο, οι οποίες έφτασαν στους... συν 50 βαθμούς, ενώ από τις φωτιές μόνο σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη, χάθηκε έκταση, ίση με την αντίστοιχη της Ελλάδας!!!

 

 

            Στις ΗΠΑ, η Καλιφόρνια... παραδοσιακά κάηκε για ακόμη μία φορά και για πολλές εβδομάδες. Χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι και συντελέστηκε μια ακόμη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή. Τα ίδια συνέβησαν στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), αλλά και στα Βαλκάνια. Πέρυσι, η Αυστραλία κάηκε απ΄ άκρου εις άκρον. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι όπου πρέπει να ληφθούν δραστικές αποφάσεις για να μην επιβαρυνθεί το κλίμα και βιώσουμε πολύ συντομότερα απ΄ ότι φανταζόμαστε, τον πραγματικό όλεθρο.

 

            Ο ανθρώπινος παράγοντας αλλά και οι ακόρεστες ανάγκες της μεταβιομηχανικής κοινωνίας, αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποίους, μπορούμε... βάσιμα να ανησυχούμε για το μέλλον μας. Πλημμύρες υπήρχαν και πριν από αιώνες. Η δασική βλάστηση πριν από αιώνες ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με τη σημερινή και ας έχουν καεί εκατοντάδες εκατομμύρια στρέμματα τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, αυτό που δεν υπήρχε πριν από αιώνες ή και κάμποσες δεκαετίες, ήταν τα πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια. Αρκεί να δει κάποιος το σκουπιδαριό στον αστικό ιστό, στα δάση, τα ρέματα και τις παραλίες. Εν τω μεταξύ στα μεγάλα αστικά κέντρα... απορούμε γιατί βουλώνουν τα όμβρια, όπου κάποιος μπορεί να δει κουβέρτες, κουτάκια από μπίρες, πλαστικά του φρέντο και ό,τι μπορεί να φανταστεί.

 

            Η περιβαλλοντική συνείδηση ιδίως στη χώρα μας, δεν είναι αναπτυγμένη στον βαθμό που θα έπρεπε, κάτι που επιβάλλει τη λήψη άμεσων και δραστικών παρεμβάσεων από την πλευρά της Πολιτείας. Το μάθημα της Προστασίας του Περιβάλλοντος πρέπει να είναι συστηματικό από τις πρώτες τάξεις του σχολείου και να συνδυάζεται με τις εκδρομές που κάναμε εμείς οι μεσήλικες πριν από δεκαετίες, όταν ήμασταν στο Δημοτικό. Μετά, η εκδρομή έγινε αφορμή για βόλτες, καφέ και χαβαλέ. Κάποτε οι εκδρομές έφερναν τον μικρό μαθητή σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, όπου εκεί αντιλαμβανόταν καλύτερα τους μηχανισμούς της φύσης και λειτουργούσε ως θεματοφύλακας του περιβάλλοντος με δενδροφυτεύσεις κλπ. Στη συνέχεια όλα αυτά απορρίφθηκαν ως... καταναγκαστικά έργα που δεν αρμόζουν σε μια... δημοκρατική πολιτεία. Τα υπόλοιπα είναι Ιστορία...

 

            Από την άλλη, τα μπαζωμένα ρέματα που συνήθως βρίσκονται σε πρώην καμένες εκτάσεις αποτελούν το δεύτερο επίπεδο του εγκλήματος. Εδώ υπάρχει συνυπευθυνότητα της Πολιτείας και όσων συνειδητά προέβησαν σε τέτοιου είδους... τακτοποιήσεις. Πολλοί δεν ήξεραν, αλλά δεν ρώτησαν. Έτσι, όταν το... GPS της φύσης φέρνει το νερό στην πόρτα τους, τότε κλαίνε και οδύρονται για το Κράτος, το οποίο δεν μπορεί να δαμάσει την ορμή του νερού που "φουσκώνει" όσο κυλάει στην παλαιά διαδρομή που... ήξερε.

 

            Οι παλαιοί έλεγαν ότι το πεύκο και το ποτάμι είναι σαν τους κολλητούς σου φίλους, οι οποίοι όμως θα σου την... κάνουν μία φορά και θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή! Είναι καιρός να υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση της δασικής πολιτικής, έτσι ώστε κοντά στον αστικό ιστό, οι περιουσίες των πολιτών να προστατεύονται με βραδύκαυστα δέντρα και βλάστηση, η οποία θα ανασχέτει τις πυρκαγιές ή και θα τις... σβήνει, λειτουργώντας παράλληλα ως τείχος προστασίας έναντι των πλημμυρών. Ταυτόχρονα, όλοι οι πολίτες πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι σε σχέση με την ασφάλιση της περιουσίας μας, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό. Οι πυρκαγιές καταστρέφουν δάση, ενώ η εκδήλωση φωτιάς ή πλημμύρας σε ένα διαμέρισμα έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες να λάβει χώρα, απ΄ όσες έχει ένας πολίτης να πάθει βαριά βλάβη από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

 

            Η ταχεία απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα, η υιοθέτηση του μοντέλου παραγωγής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, φυσικό αέριο και υδρογόνο, αποτελούν ενισχυτικά μέτρα μιας πολιτικής που αποκτά πλέον παγκόσμιες διαστάσεις. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, τότε η φωτιά θα έρθει και στο δικό μου. Όταν καίγονται εκατομμύρια εκτάσεις σε άλλες χώρες, οι συνέπειες δεν θα αργήσουν να φανούν μέσα στο... σπίτι μας. Ακόμη και οι πλέον προηγμένες χώρες στον τομέα της αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, είναι ανήμπορες να αντιδράσουν όταν οι καιρικές συνθήκες και το ευρύτερο περιβάλλον είναι... εχθρικά.

 

            Με θερμοκρασίες... ηφαιστείου και ξερά χόρτα που καίγονται σαν... βεγγαλικά, δεν αρκούν ούτε οι πολίτες μιας ολόκληρης χώρας για να αποτρέψουν το μοιραίο. Το διαπιστώσαμε άλλωστε και στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Αχαία, Ηλεία, Μεσσηνία και αλλού. Σημειώνεται ότι πριν την εκδήλωση του καύσωνα, όλες οι δασικές πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά ή ελάχιστες ώρες με επιτυχία. Όταν ήρθε όμως ο καύσωνας, ξαφνικά άλλαξαν όλα. Δεν ήταν λίγα τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και οχήματα ή οι πυροσβέστες τον Ιούλιο. Απλά δεν υπήρχε καύσωνας και δεν εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τόσες δεκάδες ή εκατοντάδες μέτωπα, τα οποία προκαλούν και... διαβολικούς συνειρμούς!

 

            Οι... περίεργες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν και προκαλούν ζημιές και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μέσα στα επόμενα χρόνια, εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σημερινές τους εστίες. Θα είναι οι λεγόμενοι "περιβαλλοντικοί μετανάστες", οι οποίοι θα αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε άλλες περιοχές, οι οποίες με τη σειρά τους θα επιβαρυνθούν. Χάθηκε η ισορροπία στη φύση και αυτό αποτελεί το τίμημα για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική ευημερία. Όπου θέλουμε παρθένο δάσος και όπου δεν θέλουμε να μπει ανθρώπινο χέρι, πρέπει να αναλάβουμε και το ρίσκο της υπανάπτυξης και της ανεργίας. Όπου πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας, πρέπει να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες "πράσινης βιωσιμότητας". Τα πάντα πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενική βάση με έμφαση στην Παιδεία, ώστε τα παιδιά να μάθουν τα αυτονόητα και κυρίως να νιώσουν από μικρή ηλικία την τεράστια ευθύνη που θα αναλάβουν ως ενήλικες όταν θα κληθούν να διαχειριστούν το περιβάλλον και να έχουν μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής. Άλλωστε το περιβάλλον είναι κάτι το οποίο έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές, τις οποίες δεν πρέπει ούτε να... κάψουμε, ούτε να... πνίξουμε! 

 

            Η ατομική ευθύνη αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για να μπορέσουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο ενός βιώσιμου περιβάλλοντος. Για τους σεισμούς θέλουμε γερές κατασκευές, για τις πλημμύρες θωράκιση, για την αποφυγή των πυρκαγιών απαιτούνται αυστηρές ποινές στους εμπρηστές, δραστηριοποίηση της κοινωνίας της πολιτών και ευαισθητοποίηση, προκειμένου τα δάση να μην γίνονται... πυριτιδαποθήκες. Η απαλλαγή από οτιδήποετ πλαστικό και η υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων θα περιορίσουν τη ρύπανση στο περιβάλλον και θα θέσουν τις βάσεις για να... καίγονται λιγότερα δάση και να πλημμυρίζουν τον χειμώνα λιγότερες περιοχές. Μπροστά στα στοιχεία της φύσης και στις παραμετρικές παρεμβάσεις του ανθρώπου, το Κράτος μπορεί έχει πεπερασμένα όρια. Όταν τα αντιπλημμυρικά έργα κατασκευάζονται για να αποβάλλουν 10 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο και έρχεται ένας "Ιανός" για να τα... μπεκρουλιάσει με 20 κυβικά νερού, εκεί σηκώνεις ψηλά τα χέρια.

 

            Το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο η κοινωνία των πολιτών όσο και η πολιτική ακολουθούν τις εξελίξεις. Η περίπτωση του Ματιού έθεσε σε πρώτο πλάνο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, δευτερευόντως της περιουσίας και... τριτευόντως του περιβάλλοντος. Πριν αρχίσουμε να... σκούζουμε για τα Canadair που είναι... κρυμμένα ή για τα πυροσβεστικά οχήματα που έχουν εξαφανιστεί γιατί οι πυροσβέστες... πίνουν καφέ, ας αναλογιστούμε, τι κάνουμε πρώτα απ΄ όλα όλοι εμείς, προκειμένου το κακό να περιοριστεί κατά το δυνατόν. Τι κάνουμε με τις πυρκαγιές όταν ανάβουμε μπάρμπεκικου; Τι κάνουμε με τα ξεραμένα χόρτα που γίνονται... δέντρα: Με τα σκουπίδια και τη βρωμιά μας σε ρέματα, δάση, άλση, πάρκα και παραλίες; Από την άλλη χρειάζονται και πρακτικές λύσεις.

 

            Τον περασμένο χειμώνα με την καταιγίδα "Μήδεια", κάτοικοι των βορείων ούρλιαζαν γιατί έμειναν από ρεύμα, ενώ μπορούσαν να έχουν εφεδρική γεννήτρια. Επιπλέον, είχαν τζάκια αλλά δεν είχαν ξύλα! Από την άλλη, είναι εντελώς... παρανοίκό να έχει κάποιος βίλα με πισίνα μέσα στο δάσος και να μην έχει ολοκληρωμένο σύστημα πυροπροστασίας με "κανονάκια" που θα βρέχουν τη δύσκολη στιγμή το σπίτι και τον περιβάλλοντα χώρο. Δυστυχώς, πάσχουμε και σε επίπεδο αυτο-οργάνωσης, περιμένοντας τα πάντα από το Κράτος. Αυτό είναι κυρίως δικό μας θέμα, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να λειτουργούμε μέσα στις περιουσίες μας σαν να μην... υπάρχει Κράτος και θα πρέπει τα περισσότερα να τα κάνουμε με δική μας πρωτοβουλία. Ίσως τότε, αντιληφθούμε πόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα.

 

            Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σωθούμε από τα χειρότερα, μόνο αν θέλουμε πραγματικά να... σωθούμε, αποδεχόμενοι την αναλογική ατομική ευθύνη, ενταγμένη μέσα σε ένα πλέγμα συλλογικής ευθύνης και ειλικρινούς υπευθυνότητας. Η δουλειά της Πολιτείας είναι να παρεμβαίνει τη στιγμή που πρέπει, αλλά με τις φετινές πυρκαγιές ούτε ολόκληρος ο στόλος του πλανήτη, δεν θα αρκούσε για να τις σβήσουμε μέσα σε... λίγα λεπτά, όπως διατείνονταν διάφοροι. Όταν σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα εκδηλώνεται φωτιά και το νερό που ρίχνει το πυροσβεστικό.. εξατμίζεται, τότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συζητήσουμε για τα αξιώματα της Φυσικής...

 

            Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πριν... δείξουμε τις ευθύνες της Πολιτείας, οφείλουμε να αναλογιστούμε ταυτόχρονα και τις δικές μας ευθύνες. Το Κράτος δεν είναι τα... 74 Canadair, τα εκατοντάδες οχήματα της Πυροσβεστι9κής και οι κάμποσες χιλιάδες πυροσβέστες. Το Κράτος είμαστε όλοι εμείς. Δυστυχώς, κατά τα τελευταία 40 χρόνια αποδεχθήκαμε και συμβιβαστήκαμε με κομμουνιστικού τύπου νοοτροπίες. Μετά την κοινωνικοποίηση των χρεών, ήρθαν η κοινωνικοποίηση της ατομικής ανευθυνότητας και της ηλιθιότητας. Οπότε, ας μην απορούμε για το πού βρίσκεται η αιτία του κακού...

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

 

Διαβάστε επίσης:

 

Το τελευταίο... γράμμα ενός νεκρού από τον κορωνοϊό, προς "ανεύθυνους και εγκληματίες" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η... ακίδα της αντιεμβολιαστικής ψυχοπάθειας και το χρέος της Πολιτείας έναντι των εμβολιασμένων / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ατενίζοντας με αισιοδοξία το 2030, κάνοντας τον... σταυρό μας για το 2015! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Χρηματοοικονομικός εγγραματισμός" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επανίδρυση του Κράτους μέσω αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με όρους ιδιωτικού τομέα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "κόμμα" του "κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω" και η υποχρέωση του κράτους δικαίου / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τελευταία ευκαιρία για να γίνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και να μην ξαναζήσουμε ποτέ εποχές 2015-2019... / Λουκάς Γεωργιάδης

Η δικτατορία των ηλιθίων / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση της κυβέρνησης οι σκληρότερες ποινές σε όσους εγκληματούν / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Τσιπροψεκασμένη" κοινωνία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καθρέφτης ενός βαριά... άρρωστου τμήματος της κοινωνίας, τα ψέματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί δεν τολμά η κυβέρνηση να κάνει εξεταστικές και προανακριτικές για το οικονομικό έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το στοίχημα για τη νέα Ελλάδα του 2121, χωρίς τα καρκινώματα του εξτρεμισμού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα ελπιδοφόρο αύριο χωρίς τα βαρίδια του χθες... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εμβολιασμένος πρώην πρωθυπουργός ρισκάρει τη μετάδοση του κορωνοϊού και ποντάρει στο μπάχαλο. Γιατί άραγε;  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καμία ανοχή στα "φίδια" του εξτρεμισμού που θέλουν να "δηλητηριάσουν" τη δημοκρατία και την κοινωνία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η μεγάλη τύχη του Μητσοτάκη να έχει χορηγό τον "άχαστο" Τσίπρα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ατομική ευθύνη και πρόνοια μπροστά στα φυσικά φαινόμενα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ζωή μας, οι δουλειές μας και η κανονικότητα εξαρτώνται αποκλειστικά από το εμβόλιο και το... μυαλό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Έξω τα.... ζιζάνια από τα πανεπιστήμια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εφαρμόστε την υποχρεωτική διδασκαλία των Οικονομικών στο σχολείο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή στους "δημοκράτες" που θέλουν να πάρουν... Proficiency στην αλητεία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κύριε Μητσοτάκη, ξεριζώστε τα μεταπολιτευτικά καρκινώματα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η Ευρώπη "τρέμει" την Τουρκία γιατί της... θυμίζει τη Lehman Brothers! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γενναία στήριξη των οικογενειών που χάνουν τα στηρίγματα τους από τον φονικό ιό / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καθαρές λύσεις, εντός, εκτός και επί της... κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ αναισθησία, εδώ αναισθησία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το... αλάνθαστο τεστ του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή σε απείθαρχους, "ψεκασμένους" και επικίνδυνους / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ατομικές ελευθερίες, κανόνες και συλλογικό "εμείς" / Λουκάς Γεωργιάδης

Κοινωνία περιορισμένης ευθύνης και απεριόριστης αναρχοαριστερής ασυδοσίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η... κορωνο-γαϊδουριά βλάπτει σοβαρότατα την υγεία και την οικονομία  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τσάκισμα κάθε εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μεγάλη η χάρη του ΣΥΡΙΖΑ... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αρνητής,  γιατί έτσι γουστάρω... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή και αυστηρές ποινές σε κάθε... δημόσιο κίνδυνο και "παρατράγουδο"! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένας... ακήρυχτος πόλεμος από εχθρούς και ηλίθιους / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συνέβαινε αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "Όχι" το 2015 και η περιορισμένη ατομική ευθύνη στην εποχή του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Αγοράζοντας" λαϊκισμό, "πουλάμε" το μέλλον μας / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Ή οι συμμορίτες ή εμείς... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνική αυτογνωσία και νεοελληνική παλαβομάρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Λευκοί Οίκοι" και "μαγαζιά" με μάνατζμεντ Καμόρας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Δημοκρατία" του... μπάχαλου", διαδηλωτές του χαβαλέ και πολιτικά ρετάλια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "αριστερό ηθικό πλεονέκτημα", ανήθικα και όμορφα καίγεται...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Νέο τουριστικό προϊόν σε μια νέα Ελλάδα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Μπλοκ" στο... προοδευτικό χθες για να μην χάσουμε το ελπιδοφόρο αύριο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Φάρμακο" το ψηφιακό κράτος για τον παρασιτισμό και τη διαφθορά στο Δημόσιο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σχεδιάζοντας το μέλλον μας με οδηγό τον... κορωνοϊό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παιδεία, εκπαίδευση και άδειοι... τενεκέδες! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αγέλη της αλητείας και η αλητεία της αγέλης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ας προετοιμαστούμε για μια οδυνηρή πραγματικότητα... / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Η ανοσία της αγέλης στην ηλιθιότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά το... τέλος του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα ευθύνης, λογικής, συστράτευσης και ομοψυχίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασύμμετρες απειλές και συμμετρικοί... ηλίθιοι! /Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η Ελλάδα της προόδου κόντρα στον...οίκο ανοχής της Αριστεράς και των φασιστών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θεατές σε μια αριστερή... φαυλoδημοκρατία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΣΥνασπισμός  ΡΙΖοσπαστικής Απάτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η πολιτική απελπισία του άχαστου... χαμένου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο κομμουνιστικός "κορωνοϊός" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σταράτες κουβέντες και ωμές αλήθειες για ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιστορική συγκυρία και μοναδική ευκαιρία επανεκκίνησης της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι "δημοκράτες" της παρασιτοκρατίας και του μπάχαλου / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το 2020 δεν πρέπει να θυμίζουμε... Συριζιστάν! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Νόμος και Τάξη=Δημοκρατία και Ελευθερία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασφαλιστικό σύστημα υπό κατάρρευση σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε μεγάλες ξένες επενδύσεις για ανάπτυξη, δουλειές και εθνική ασφάλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ ασυδοσία, εδώ ασυδοσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μπάχαλο και ανομία στο απόσπασμα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αποκομμουνιστοποιήστε τη χώρα για να έχουμε μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυριάκο, αυτήν την Ελλάδα πρέπει να φτιάξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τέλος εποχής για τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα "παράσιτα" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το επικερδές "επάγγελμα" του "αριστεροευαισθητούλη"! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε νέες γενιές ανεγκέφαλων πολιτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα στο μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε ένα θετικό σοκ για να γυρίσουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Έφυγαν τα... βαρίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλαξε το κλίμα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σε φάση απογείωσης εισέρχεται η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αυτήν τη χώρα θέλουμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τετραετία μεγάλων επενδύσεων και αλλαγών σε όλα τα επίπεδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περάσαμε στην εποχή του αυτονόητου και της κανονικότητας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ψηφοφόρε, κοίτα γιατί (κατα)ψηφίζεις την Κυριακή / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι πολίτες-ψηφοφόροι εν δράσει... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε με τους λαϊκιστές, τυχοδιώκτες και φασίστες / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό και γυρίζουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού τα συντρίμμια που αφήνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία για επιστροφή στην κανονικότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Την Κυριακή γίνεται τεστ νοημοσύνης... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εξαγορά συνειδήσεων με παροχές από επαγγελματίες τυχοδιώκτες / του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

 

Έτσι ξεφτίλισε την Αριστερά ο Τσίπρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το προσοδοφόρο "επάγγελμα" του... ΣΥΡΙΖΟ-παλαιο ΠΑΣΟΚΟΥ! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Είναι η Βενεζουέλα του Τσίπρα ανόητε! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να βάλει τους τίτλους τέλους στη φαυλοκρατία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα μηδέν για τη χώρα με ΣΥΡΙΖΑ... . / Λουκάς Γεωργιάδης

Τέσσερα χρόνια... καρκινώματα στην εξουσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τιμώντας τους χρήσιμους και απαξιώνοντας τους ψεύτες... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στην πολιτική χωματερή... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Συνωμοσία πυρήνων της... καταστροφής / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλός και κακός πολιτικός, καλός και κακός πολίτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το στοίχημα του εκσυγχρονισμού με τρεις απλές παρεμβάσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παλαιοκομμουνιστοφασιστολαϊκοδεξιοκρατικιστές! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ντροπή σας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού ο λογαριασμός που (θα) πληρώνουμε από τη λανθασμένη ψήφο του 2015 / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μην διανοηθείτε να συγκαλύψετε τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λεηλασία με... ευαισθησία και αριστερό πρόσημο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λαός περιμένει να τιμωρήσει τα θρασύτατα "τρολάκια" της εξουσίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο ψεύτης, ο παθολογικά ψεύτης και η επιστήμη της ψυχοπαθολογίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

H ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και η... άλλη Ελλάδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα... καθαρά θολωμένο και εγκληματικό μυαλό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λίγο πριν το ξημέρωμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η συντριβή της παρακμής και το στοίχημα της ανασυγκρότησης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στον αστερισμό της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικής ανηθικότητας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επιτακτική ανάγκη για νέα πρότυπα μετά την ισοπέδωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταδίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κάλπη και στα... Ειδικά Δικαστήρια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο εύκολος και... φυσικός τρόπος για να πείθεις τους αφελείς! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το καρκίνωμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο διχασμός της κοινωνίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λαός που εκλέγει αμόρφωτους και ανάξιους παίζει με τη... φωτιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Με ψεύτικα αφηγήματα δεν γυρίζει σελίδα η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυβέρνηση κοινών απατεώνων με... κατοχυρωμένη παγκόσμια πατέντα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποφύγουν... δικαστικές περιπέτειες! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένας ώριμος και λογικός λαός διώχνει τους... καταληψίες της ζωής του! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Για τα κολασμένα μέτρα των Τσίπρα-Καμμένου (θα) φταίει ο... Μητσοτάκης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ανώμαλες πολιτικές, μια φυσιολογική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική κατάσταση...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γραβάτες ευκαιρίας από πολιτικούς... φιόγκους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αριστερά σημαίνει φτώχεια, ξεπούλημα και υποτέλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επικίνδυνο για την υγεία το... κόκκινο βλίτο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αριστερή φαυλότητα στην εξουσία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ... χρεοκοπία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μακάρι να έβλεπαν όλες τις επενδύσεις σαν την... κάνναβη! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χαρά τους η φτωχοποίηση και ο εξευτελισμός μας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει μεγάλες ρήξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα κάνει το εκλογικό σώμα μέσα στο... παραβάν; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν είναι δύσκολο το σκίσιμο των μνημονίων, τότε... ρεφάρεις με μίσος και διχασμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν άνθρωποι με το"Σύνδρομο Πίτερ Παν"!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μια αισχρή πολιτεία κριτών και υποκριτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πλησιάζει η ώρα της εξόδου και των αποκαλύψεων... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο άγραφος νόμος περί ευθύνης πολιτών ενώπιον της κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης    

 

Η νέα μορφή διαφθοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον πολιτικό βίο της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χείριστη μορφή διαφθοράς ο λαϊκισμός / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περιμένετε ανάπτυξη από μαρξιστές, οικονομικά αναλφάβητους και ανισόρροπους; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταλάβατε για τη ζημιά 200 δισ. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή να το ξαναπεί ο Βίζερ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μνημόσυνο στον Τσιπροκαμμενισμό, επικήδειος στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το εκλογικό ρολόι στο μυαλό του πανούργου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η κοινωνία (προ)ετοιμάζεται για να εκδικηθεί τον χυδαίο Τσιπροκαμμενισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περίμενες καλύτερη παιδεία με τον Τσίπρα; Αδικαιολόγητος...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς η φιλελεύθερη Ρουμανία μας έβαλε τα γυαλιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

Κυβερνούν "βλήματα" που... σπέρνουν μόνο προβλήματα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν "μπάζα" που θέλουν να κάνουν τη... μπάζα τους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα γυρίσει το κλίμα όταν τελειώσει η σημερινή... αριστεροαδέξια περιπέτεια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιές πληρώνονται! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στήνεται σιγά σιγά το σκηνικό για τις επόμενες εκλογές... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι εγκληματίες ομολογούν και μετανοούν, αλλά ένας αριστεροκομμουνιστής είναι περήφανος για τον... φόνο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλπάζοντας προς την... κατάρρευση στου ασφαλιστικού και της οικονομίας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κοινωνία υπεύθυνων και φυσιολογικών πολιτών μέσα από απλές και αυτονόητες κινήσεις! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας βλάπτει σοβαρά τα πάσης φύσεως... παράσιτα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι επενδύσεις έρχονται όταν έχεις σοβαρές πολιτικές και αξιόπιστους πολιτικούς / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνικό έγκλημα η φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συμβεί αν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις πάνε στα... τσακίδια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε η χώρα θα απογειωθεί!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο Τσίπρας καλείται να δαμάσει τον... Μινώταυρο του κρατισμού! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα, από εξαπατημένους και μη... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....