| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 13:14 - 08/10/2021

 

 

        Τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019 έχουν... συνετίσει ένα κρίσιμο ποσοστό του εκλογικού σώματος, το οποίο σε κάποιο ποσοστό... πειραματίστηκε, είδε, έπαθε και... έμαθε.

 

 

          Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων είναι αποκαλύπτικά και δεν αμφισβητούνται. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από 2 χρόνια, κατά τα οποία σημειώθηκαν πρωτοφανή γεγονότα (πανδημία, περιορισμοί, οικονομική ύφεση, απειλή εθνικής ασφάλειας από την Τουρκία, εισβολή λαθραίων... επισκεπτών), καταγράφεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός στην Ελλάδα και θεωρείται μακράν ο καταλληλότερος στη σύγκριση με τον... άχαστο αντίπαλο του και αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο πολιτικός αυτός, βλέπει και την πλάτη του... Κανένα στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Άλλωστε, έχουν περάσει μόλις 2 χρόνια, από την... πικρή εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης και οι μνήμες είναι νωπές. Και ελπίζουμε να είναι νωπές και τα επόμενα χρόνια...

          Πολλοί συμπολίτες μας, κατάλαβαν το 2019, τι συνέβη... έως τον Ιούλιο του 2019. Για τον λόγο αυτό έδωσαν τετραπλή νίκη στο σημερινό κυβερνών κόμμα και στον αρχηγό του και πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαίνεται ότι ένα κρίσιμο μέγεθος του εκλογικού σώματος (περίπου 10%-12%), έκανε τη σωστή επιλογή, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, με βάση όσα ακολούθησαν. Αν λάβουμε υπόψον μας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, σχετικά με το τι πιστεύει ποσοστό τουλάχιστον 75% για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είχαμε... άγιο.

- Είχαμε άγιο γιατί δεν ήταν η... παρέα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να διαχειριστεί την πανδημία.

- Είχαμε άγιο γιατί δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ώστε να περιορίσει την ούτως ή άλλως αναπόφευκτη ύφεση στην οικονομία λόγω πανδημίας και να βάλει τις βάσεις για ισχυρή ανάκαμψη φέτος και του χρόνου, όπως συμβαίνει τώρα.

- Είχαμε άγιο, γιατί δεν είδαμε ορδές αλλοδαπών εξ Ανατολών να εισβάλλουν στη χώρα, όπως το 2015, όπου ο ελληνικός... ήλιος, ήταν πολύ... in και must!

- Είχαμε άγιο, γιατί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία μια εθνική πρόκληση από την Τουρκία, το 2020.

- Είχαμε άγιο, γιατί εκ του αποτελέσματος η σημερινή κυβέρνηση και ο πρόεδρος της, με τις διπλωματικές τους κινήσεις, συνέβαλαν στη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας, αλλά και στην υπογραφή μιας ιστορικής αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, η οποία συνοδεύεται από στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

          Όλοι θα θέλαμε να είχαμε ως γείτονες, χώρες όπως η Ελβετία, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Σλοβενία ή το Βέλγιο. Θα είχαμε υποπολλαπλάσιες ανάγκες για εξοπλισμούς και σίγουρα αισθητά καλύτερο λόγω δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ και αισθητά καλύτερους δείκτες κοινωνικής ευημερίας. Αλλά, είμαστε σε μια... περίεργη γειτονιά, η οποία αποτελεί ευλογία και... κατάρα μαζί! Η προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και η ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, με ισχυρή στρατιωτική παρουσία, συνθέτουν ένα νέο δόγμα. "Αγοράζουμε ειρήνη" μέσα από την αμυντική θωράκιση της χώρας, για να αποτρέψουμε τον πόλεμο. Ή, προετοιμαζόμαστε για πόλεμο, προκειμένου να έχουμε ειρήνη. Η προσέγγιση είναι ρητορική και ουδείς εχέφρων μπορεί να... παιανίζει πολεμικές ιαχές, καφενειακού τύπου. Θέλουμε ειρήνη πάνω απ΄ όλα. Τελεία και παύλα!

          Η χώρα μας, μέσα από την εντυπωσιακή ενίσχυση του δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων με τα μαχητικά "Ραφάλ" 4ης γενιάς και τις φρεγάτες "Μπελαρά", θα καλύψει με όρους ηλεκτρονικού πολέμου και ισχυρής δύναμης πυρός, ακόμη και το τελευταίο... εκατοστό σε θάλασσα και αέρα, έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα προχωρήσει σε επιθετική κίνηση. Βέβαια, τους νέους εξοπλισμούς, δεν θα τους έχουμε... αύριο το πρωί. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι οι εξοπλισμοί θα έρθουν ως "κερασάκι" σε μια αριστοτεχνικά δομημένη και μεθοδική διπλωματική προσπάθεια, η οποία δημιουργεί de facto στρατηγική. Οδηγεί την Τουρκία σε απομόνωση απ΄ όλες τις χώρες της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητεί πλέον σανίδα σωτηρίας στη Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με τους εδώ... Ρωσολόγους και... Πουτινολόγους, θα μας... σώσει, επειδή είμαστε ομόδοξοι! Η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα και μπαίνει στο κουτάκι του παζλ. Εκεί που πρέπει και όπως πρέπει. Απλά, δεν πρέπει να έχουμε και ψευδαισθήσεις ή να τρώμε... σανό με διάφορους μύθους, που διακινούν τύποι με... μαντζούνια!

          Η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια μεγάλη περιφερειακή στρατιωτική δύναμη με "έξυπνα όπλα". Δεν έχει επιθετικές βλέψεις. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά ούτε ανέχεται να την απειλούν. Αγοράζουμε με σχετικά λίγα χρήματα, υπερσύγχρονες μονάδες στρατιωτικής ισχύος που διαθέτουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Για να το πούμε απλά. Είναι σαν να έχεις ένα σπίτι το οποίο διαθέτει συναγερμό, κάμερες, παγίδες, ειδικές θωρακίσεις. Θέλεις να αποτρέψεις και να... απογοητεύσεις τον επίδοξο διαρρήκτη ή ληστή, να μπει στο σπίτι σου. Θέλεις να προστατεύσεις την οικογενειακή ασφάλεια και γαλήνη και ταυτόχρονα να υπερασπιστείς τον κόπο σου και την περιουσία σου. Τόσο απλά.

          Το τετελεσμένο ότι η μικρή Ελλάδα θα διαθέτει πολλά... "Ραφάλ" και... ασυγκράτητες "Μπελαρά", συνθέτει ένα διαβαθμισμένα ποιοτικό μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες. Η σύναψη στρατιωτικής συμμαχίας με τη Γαλλία είναι ιστορική. Η έξοδος των Βρετανών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακηρύσσει πλέον ως πρωταθλήτρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Γαλλία σε επίπεδο στρατιωτικής και πυρηνικής ισχύος. Η μικρή και πτωχή Ελλάς, μπορεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τη μεγάλη και πλούσια Γαλλία, δουλεύοντας στρατωτικά σχέδια πέρα από την παραδοσιακή σχέση των δύο χωρών ως εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μεσογειακή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

          Η ιστορική συμφωνία με τη Γαλλία ανοίγει τον δρόμο για πολλαπλασιαστικά οφέλη στην προσέλκυση επενδύσεων "δένοντας" ακόμη περισσότερο την ασφάλεια της χώρας. Η προσέλκυση επενδύσεων και ο... συνωστισμός ξένων κεφαλαίων, ιδίως από χώρες με κολοσσιαία σημασία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, θα θωρακίσουν θεαματικά και την παράμετρο της εθνικής ασφάλειας. Και όταν υπάρχει ασφάλεια και σφυρυλατούνται πιο ισχυροί δεσμοί με χώρες-σηματωρούς, μπορείς να περιμένεις αύριο περισσότερους τουρίστες και ταυτόχρονα να αναμένεις περισσότερες παραγγελίες ελληνικών αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, αλλά και μέλος των 7 πιο αναπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη.

          Η συμφωνία με τη Γαλλία ανοίγει τον δρόμο για να έλθουν ακόμη περισσότερες επενδύσεις από άλλες χώρες, οι οποίες θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τη θωράκιση της εθνικής μας ασφάλειας και να τιμολογήσουν θετικά τις ευκαιρίες δραστηρτιοποίησης τους, εντός των συνόρων μας. Επιπλέον, υπάρχει και κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό, λόγω και της συγκυρίας, η οποία χαρακτηρίζεται από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας. Η Ελλάδα είναι σε μια περιοχή, η οποία θα αποτελέσει για τις επόμενες πολλές δεκαετίες το πεδίο άντλησης, αποθήκευσης και μεταφοράς του πολύτιμου φυσικού αερίου, το οποίο εξελίσσεται σε βασικό "όπλο" για να επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση και οριστική απαλλαγή εντός των προσεχών (όχι πάρα πολλών ετών), από το "βρώμικο" πετρέλαιο. Επιπλέον, οι δρόμοι του φυσικού αερίου μέσα από τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύτπου, θα είναι δρόμοι που θα οδηγήσουν στη σταδιακή απεξάρτηση από τη Ρωσία. Όσο, για το πετρέλαιο, ακόμη και αν είχαμιε τη δυνατότητα να φέρουμε στην επιφάνεια τα... τρισεκατομμύρια βαρέλια που υπάρχουν εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, το μόνο σίγουρο είναι ότι απλά θα αναγκαζόμασταν να τα... καμαρώνουμε. Τίποτα άλλο. Γιατί πολύ απλά σε μερικά χρόνια, δεν θα υπάρχουν αγοραστές πετρελαίου. Όπως δεν υπάρχουν σήμερα βιντεοκασέτες και βιντεοκλάμπ...  Συνεπώς, το πετρέλαιο αφαιρεί πόντους από το στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας, αλλά οι πολλοί πόντοι από το αέριο, το πολλαπλασιάζουν.

          Η Ελλάδα ως μια καλά θωρακισμένη αμυντικά χώρα και ως ένας κρίσιμος ενεργειακός κόμβος, αναμένεται να διαδραματίσει στο μέλλον πιο ισχυρό ρόλο στην περιοχή, ακολουθώντας πιστά τους όρους των συμφωνιών με συμμάχους και εταίρους. Η διαδικασία αυτή είναι win-win. Ταυτόχρονα, είναι μια διαδικασία που θωρακίζει και οικονομικά τη χώρα. Σίγουρα, το υψηλό δημόσιο χρέος αποτελεί ένα σοβαρότατο μειονέκτημα. Ωστόσο, οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό με τα τεράστια κεφάλαια που αναμένονται από τις ιδιωτικές επενδύσεις (ξένες και εγχώριες), θα αποτελέσουν τη μεγάλη ευκαιρία για να μπορέσουμε να ελέγξουμε το δημόσιο χρέος, δια της ενισχύσεως του παρονομαστή, δηλαδή του ΑΕΠ. 

          Το 1994, ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε πει την περιβόητη φράση "ή θα αφανίσουμε το δημόσιο χρέος, ή θα μας αφανίσει". Ωστόσο, ο ίδιος το είχε παραλάβει το 1981 στο 34% του ΑΕΠ και το παρέδωσε το 1990 στο 81%!!! Στη συνέχεια, τα μέτρα δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ώστε να επανέλθουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα (κατέστη δυνατό το 1993 επί αειμνήστου Ιωάννου Παλαιοκρασσά), ήταν λογικό να οδηγούσαν σε περαιτέρω αύξηση του κυρίως ως ποσοστού επί του ΑΕΠ έως το 1994, οπότε ξαναήρθε στα πράγματα το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου, παραλαμβάνοντας πιο ισορροπημένα δημοσιονομικά και την... τάβλα στρωμένη. 

          Ο έλεγχος του δημοσίου χρέους είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, λόγω των διαχρονικά υψηλών δαπανών συντήρησης και λειτουργίας του κράτους (ήδη βρισκόμαστε σε καλό δρόμο μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και της ψηφιοποίησης), των αμυντικών δαπανών λόγω της τουρκικής απειλής, αλλά και της αυξανόμενης πίεσης στο ασφαλιστικό σύστημα, η οποία θα γίνει μεγαλύτερη στο μέλλον, λόγω των δυσμενών δημογραφικών εξελίξεων. Γι αυτό, η δεκαετία έως το 2030, λαμβάνοντας υπόψιν τα προαναφερόμενα, αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία της χώρας, να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα (τα οποία και πάλι ήρθαν στο προσκήνιο λόγω των συνεπειών της πανδημίας). Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός πρέπει να αποτελεί μια ιστορική πρόκληση προσεχώς σε μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος.

          Η διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας της χώρας, το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι γινόμαστε μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις, η διαρκής ψηφιοποίηση της οικονομίας και οι τεράστιες ευκαιρίες στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της βιομηχανίας, του αγροτικού τομέα και των ακινήτων, αποτελούν στοιχεία για ένα ισχυρό "Brand Greece". Ωστόσο, πέραν των παραπάνω, υπάρχει μια κρίσιμη... λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η πλειοψηφία των εκλογέων αυτή της χώρας, δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τους πολιτικούς νάνους, τους τυχοδιώκτες, τους λαϊκιστές και΄όσους μοιράζουν... σανό. Αν αυτό το στοίχημα το κερδίσουμε ως χώρα τουλάχιστον στις δύο επόμενες εθνικές αναμετρήσεις, θα έχουμε στείλει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους "προοδευτικούς", οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι εκφραστές της οπισθοδρόμησης. Ακόμη και αν έρθουν στην εξουσία κάποιοι που σήμερα συνθέτουν την "προοδευτική"... οπισθοδρομική κομπανία,, μάλλον θα έχουν ελάχιστα περιθώρια για να κινηθούν εκτός πλαισίου. Αν και με δαύτους, δεν μπορείς να έχεις την παραμικρή σιγουριά...

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

 

Διαβάστε επίσης:

 

Η μεγάλη ευκαιρία για μια χρυσή δεκαετία, την οποία δεν πρέπει να χάσουμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ανοχή στην (ψυχ)ανωμαλία βλάπτει σοβαρά την ευνομούμενη πολιτεία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα απέραντο (αντιεμβολιαστικό) φρενοκομείο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας και είναι έτοιμοι να... σκοτώσουν πολύ κόσμο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περιβάλλον, ευθύνη και υπευθυνότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το τελευταίο... γράμμα ενός νεκρού από τον κορωνοϊό, προς "ανεύθυνους και εγκληματίες" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η... ακίδα της αντιεμβολιαστικής ψυχοπάθειας και το χρέος της Πολιτείας έναντι των εμβολιασμένων / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ατενίζοντας με αισιοδοξία το 2030, κάνοντας τον... σταυρό μας για το 2015! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Χρηματοοικονομικός εγγραματισμός" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επανίδρυση του Κράτους μέσω αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με όρους ιδιωτικού τομέα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "κόμμα" του "κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω" και η υποχρέωση του κράτους δικαίου / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τελευταία ευκαιρία για να γίνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και να μην ξαναζήσουμε ποτέ εποχές 2015-2019... / Λουκάς Γεωργιάδης

Η δικτατορία των ηλιθίων / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση της κυβέρνησης οι σκληρότερες ποινές σε όσους εγκληματούν / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Τσιπροψεκασμένη" κοινωνία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καθρέφτης ενός βαριά... άρρωστου τμήματος της κοινωνίας, τα ψέματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί δεν τολμά η κυβέρνηση να κάνει εξεταστικές και προανακριτικές για το οικονομικό έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το στοίχημα για τη νέα Ελλάδα του 2121, χωρίς τα καρκινώματα του εξτρεμισμού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα ελπιδοφόρο αύριο χωρίς τα βαρίδια του χθες... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εμβολιασμένος πρώην πρωθυπουργός ρισκάρει τη μετάδοση του κορωνοϊού και ποντάρει στο μπάχαλο. Γιατί άραγε;  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καμία ανοχή στα "φίδια" του εξτρεμισμού που θέλουν να "δηλητηριάσουν" τη δημοκρατία και την κοινωνία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η μεγάλη τύχη του Μητσοτάκη να έχει χορηγό τον "άχαστο" Τσίπρα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ατομική ευθύνη και πρόνοια μπροστά στα φυσικά φαινόμενα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ζωή μας, οι δουλειές μας και η κανονικότητα εξαρτώνται αποκλειστικά από το εμβόλιο και το... μυαλό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Έξω τα.... ζιζάνια από τα πανεπιστήμια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εφαρμόστε την υποχρεωτική διδασκαλία των Οικονομικών στο σχολείο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή στους "δημοκράτες" που θέλουν να πάρουν... Proficiency στην αλητεία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κύριε Μητσοτάκη, ξεριζώστε τα μεταπολιτευτικά καρκινώματα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η Ευρώπη "τρέμει" την Τουρκία γιατί της... θυμίζει τη Lehman Brothers! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γενναία στήριξη των οικογενειών που χάνουν τα στηρίγματα τους από τον φονικό ιό / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καθαρές λύσεις, εντός, εκτός και επί της... κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ αναισθησία, εδώ αναισθησία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το... αλάνθαστο τεστ του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή σε απείθαρχους, "ψεκασμένους" και επικίνδυνους / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ατομικές ελευθερίες, κανόνες και συλλογικό "εμείς" / Λουκάς Γεωργιάδης

Κοινωνία περιορισμένης ευθύνης και απεριόριστης αναρχοαριστερής ασυδοσίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η... κορωνο-γαϊδουριά βλάπτει σοβαρότατα την υγεία και την οικονομία  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τσάκισμα κάθε εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μεγάλη η χάρη του ΣΥΡΙΖΑ... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αρνητής,  γιατί έτσι γουστάρω... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή και αυστηρές ποινές σε κάθε... δημόσιο κίνδυνο και "παρατράγουδο"! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένας... ακήρυχτος πόλεμος από εχθρούς και ηλίθιους / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συνέβαινε αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "Όχι" το 2015 και η περιορισμένη ατομική ευθύνη στην εποχή του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Αγοράζοντας" λαϊκισμό, "πουλάμε" το μέλλον μας / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Ή οι συμμορίτες ή εμείς... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνική αυτογνωσία και νεοελληνική παλαβομάρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Λευκοί Οίκοι" και "μαγαζιά" με μάνατζμεντ Καμόρας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Δημοκρατία" του... μπάχαλου", διαδηλωτές του χαβαλέ και πολιτικά ρετάλια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "αριστερό ηθικό πλεονέκτημα", ανήθικα και όμορφα καίγεται...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Νέο τουριστικό προϊόν σε μια νέα Ελλάδα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Μπλοκ" στο... προοδευτικό χθες για να μην χάσουμε το ελπιδοφόρο αύριο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Φάρμακο" το ψηφιακό κράτος για τον παρασιτισμό και τη διαφθορά στο Δημόσιο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σχεδιάζοντας το μέλλον μας με οδηγό τον... κορωνοϊό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παιδεία, εκπαίδευση και άδειοι... τενεκέδες! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αγέλη της αλητείας και η αλητεία της αγέλης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ας προετοιμαστούμε για μια οδυνηρή πραγματικότητα... / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Η ανοσία της αγέλης στην ηλιθιότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά το... τέλος του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα ευθύνης, λογικής, συστράτευσης και ομοψυχίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασύμμετρες απειλές και συμμετρικοί... ηλίθιοι! /Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η Ελλάδα της προόδου κόντρα στον...οίκο ανοχής της Αριστεράς και των φασιστών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θεατές σε μια αριστερή... φαυλoδημοκρατία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΣΥνασπισμός  ΡΙΖοσπαστικής Απάτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η πολιτική απελπισία του άχαστου... χαμένου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο κομμουνιστικός "κορωνοϊός" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σταράτες κουβέντες και ωμές αλήθειες για ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιστορική συγκυρία και μοναδική ευκαιρία επανεκκίνησης της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι "δημοκράτες" της παρασιτοκρατίας και του μπάχαλου / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το 2020 δεν πρέπει να θυμίζουμε... Συριζιστάν! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Νόμος και Τάξη=Δημοκρατία και Ελευθερία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασφαλιστικό σύστημα υπό κατάρρευση σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε μεγάλες ξένες επενδύσεις για ανάπτυξη, δουλειές και εθνική ασφάλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ ασυδοσία, εδώ ασυδοσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μπάχαλο και ανομία στο απόσπασμα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αποκομμουνιστοποιήστε τη χώρα για να έχουμε μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυριάκο, αυτήν την Ελλάδα πρέπει να φτιάξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τέλος εποχής για τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα "παράσιτα" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το επικερδές "επάγγελμα" του "αριστεροευαισθητούλη"! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε νέες γενιές ανεγκέφαλων πολιτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα στο μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε ένα θετικό σοκ για να γυρίσουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Έφυγαν τα... βαρίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλαξε το κλίμα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σε φάση απογείωσης εισέρχεται η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αυτήν τη χώρα θέλουμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τετραετία μεγάλων επενδύσεων και αλλαγών σε όλα τα επίπεδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περάσαμε στην εποχή του αυτονόητου και της κανονικότητας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ψηφοφόρε, κοίτα γιατί (κατα)ψηφίζεις την Κυριακή / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι πολίτες-ψηφοφόροι εν δράσει... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε με τους λαϊκιστές, τυχοδιώκτες και φασίστες / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό και γυρίζουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού τα συντρίμμια που αφήνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία για επιστροφή στην κανονικότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Την Κυριακή γίνεται τεστ νοημοσύνης... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εξαγορά συνειδήσεων με παροχές από επαγγελματίες τυχοδιώκτες / του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

 

Έτσι ξεφτίλισε την Αριστερά ο Τσίπρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το προσοδοφόρο "επάγγελμα" του... ΣΥΡΙΖΟ-παλαιο ΠΑΣΟΚΟΥ! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Είναι η Βενεζουέλα του Τσίπρα ανόητε! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να βάλει τους τίτλους τέλους στη φαυλοκρατία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα μηδέν για τη χώρα με ΣΥΡΙΖΑ... . / Λουκάς Γεωργιάδης

Τέσσερα χρόνια... καρκινώματα στην εξουσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τιμώντας τους χρήσιμους και απαξιώνοντας τους ψεύτες... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στην πολιτική χωματερή... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Συνωμοσία πυρήνων της... καταστροφής / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλός και κακός πολιτικός, καλός και κακός πολίτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το στοίχημα του εκσυγχρονισμού με τρεις απλές παρεμβάσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παλαιοκομμουνιστοφασιστολαϊκοδεξιοκρατικιστές! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ντροπή σας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού ο λογαριασμός που (θα) πληρώνουμε από τη λανθασμένη ψήφο του 2015 / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μην διανοηθείτε να συγκαλύψετε τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λεηλασία με... ευαισθησία και αριστερό πρόσημο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λαός περιμένει να τιμωρήσει τα θρασύτατα "τρολάκια" της εξουσίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο ψεύτης, ο παθολογικά ψεύτης και η επιστήμη της ψυχοπαθολογίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

H ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και η... άλλη Ελλάδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα... καθαρά θολωμένο και εγκληματικό μυαλό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λίγο πριν το ξημέρωμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η συντριβή της παρακμής και το στοίχημα της ανασυγκρότησης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στον αστερισμό της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικής ανηθικότητας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επιτακτική ανάγκη για νέα πρότυπα μετά την ισοπέδωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταδίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κάλπη και στα... Ειδικά Δικαστήρια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο εύκολος και... φυσικός τρόπος για να πείθεις τους αφελείς! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το καρκίνωμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο διχασμός της κοινωνίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λαός που εκλέγει αμόρφωτους και ανάξιους παίζει με τη... φωτιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Με ψεύτικα αφηγήματα δεν γυρίζει σελίδα η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυβέρνηση κοινών απατεώνων με... κατοχυρωμένη παγκόσμια πατέντα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποφύγουν... δικαστικές περιπέτειες! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένας ώριμος και λογικός λαός διώχνει τους... καταληψίες της ζωής του! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Για τα κολασμένα μέτρα των Τσίπρα-Καμμένου (θα) φταίει ο... Μητσοτάκης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ανώμαλες πολιτικές, μια φυσιολογική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική κατάσταση...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γραβάτες ευκαιρίας από πολιτικούς... φιόγκους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αριστερά σημαίνει φτώχεια, ξεπούλημα και υποτέλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επικίνδυνο για την υγεία το... κόκκινο βλίτο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αριστερή φαυλότητα στην εξουσία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ... χρεοκοπία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μακάρι να έβλεπαν όλες τις επενδύσεις σαν την... κάνναβη! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χαρά τους η φτωχοποίηση και ο εξευτελισμός μας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει μεγάλες ρήξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα κάνει το εκλογικό σώμα μέσα στο... παραβάν; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν είναι δύσκολο το σκίσιμο των μνημονίων, τότε... ρεφάρεις με μίσος και διχασμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν άνθρωποι με το"Σύνδρομο Πίτερ Παν"!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μια αισχρή πολιτεία κριτών και υποκριτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πλησιάζει η ώρα της εξόδου και των αποκαλύψεων... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο άγραφος νόμος περί ευθύνης πολιτών ενώπιον της κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης    

 

Η νέα μορφή διαφθοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον πολιτικό βίο της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χείριστη μορφή διαφθοράς ο λαϊκισμός / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περιμένετε ανάπτυξη από μαρξιστές, οικονομικά αναλφάβητους και ανισόρροπους; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταλάβατε για τη ζημιά 200 δισ. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή να το ξαναπεί ο Βίζερ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μνημόσυνο στον Τσιπροκαμμενισμό, επικήδειος στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το εκλογικό ρολόι στο μυαλό του πανούργου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η κοινωνία (προ)ετοιμάζεται για να εκδικηθεί τον χυδαίο Τσιπροκαμμενισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περίμενες καλύτερη παιδεία με τον Τσίπρα; Αδικαιολόγητος...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς η φιλελεύθερη Ρουμανία μας έβαλε τα γυαλιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

Κυβερνούν "βλήματα" που... σπέρνουν μόνο προβλήματα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν "μπάζα" που θέλουν να κάνουν τη... μπάζα τους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα γυρίσει το κλίμα όταν τελειώσει η σημερινή... αριστεροαδέξια περιπέτεια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιές πληρώνονται! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στήνεται σιγά σιγά το σκηνικό για τις επόμενες εκλογές... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι εγκληματίες ομολογούν και μετανοούν, αλλά ένας αριστεροκομμουνιστής είναι περήφανος για τον... φόνο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλπάζοντας προς την... κατάρρευση στου ασφαλιστικού και της οικονομίας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κοινωνία υπεύθυνων και φυσιολογικών πολιτών μέσα από απλές και αυτονόητες κινήσεις! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας βλάπτει σοβαρά τα πάσης φύσεως... παράσιτα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι επενδύσεις έρχονται όταν έχεις σοβαρές πολιτικές και αξιόπιστους πολιτικούς / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνικό έγκλημα η φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συμβεί αν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις πάνε στα... τσακίδια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε η χώρα θα απογειωθεί!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο Τσίπρας καλείται να δαμάσει τον... Μινώταυρο του κρατισμού! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα, από εξαπατημένους και μη... / Λουκάς Γεωργιάδης

 
 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum