| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" |  +/-  |  "Μας ακούνε"  |  Fundamentalist  |  Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 13:02 - 28/01/2022

 

 

        Εξ ορισμού κατά τα τελευταία 20-30 χρόνια για κάθε πρόβλημα που δημιουργείται στην καθημερινότητα μας με χιόνια, φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς, φταίει αυτός που κυβερνάει. Φταίει δεν φταίει. Απλά και μόνο επειδή κυβερνάει. Όποιος κυβερνάει πρέπει να προλαμβάνει αλλά και να αντιμετωπίζει. Όσες κυβερνήσεις και να περάσουν θα έχουμε προβλήματα από τον χιονιά, από πλημμύρες, από πυρκ Τα προβλήματα του παρελθόντος και του παρόντος, θα τα συναντήσουμε πολλές φορές και στο μέλλον, ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Ακόμη και αν βρεθεί κάποιος που θα σας πείσει ότι έχει το... μαγικό ραβδί ή ότι μπορεί να καταργήσει τις φυσικές καταστροφές με... ένα άρθρο και έναν νόμο!

 

 

  

          Απορούν πάρα πολλοί, πώς γίνεται εν έτει 2022 να παρουσιάζονται προβλήματα και να βλέπουμε τριτοκοσμικές εικόνες με αδιάβατους δρόμους, εγκλωβισμένους οδηγούς, διακοπή ηλεκτροδότησης. Αυτή η κατάσταση βεβαίως συναντάται πιο εύκολα στα αστικά κέντρα και κυρίως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Εδώ που κατοικεί το 40% του πληθυσμού της χώρας. Και μόνο αυτός ο αριθμός και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δομημένης πόλης, σε συνδυασμό με τη... συνηθισμένη πλέον εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων λέει πάρα πολλά.

 

          ΄Όπου υπάρχει πάρα πολύς κόσμος, εκεί οι πιθανότητες είναι πολλαπλάσιες για να γίνει η στραβή. Για παράδειγμα, ας σκεφτούμε πόσες φορές έχουν παραλύσει οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες όταν συμβαίνει ένα τροχαίο σε έναν αυτοκινητόδρομο, όπως για παράδειγμα στον Κηφισό ή στην Αττική Οδό. Πόσες ώρες ταλαιπωρίας έχουν.. φάει χιλιάδες οδηγοί! Αυτό και μόνο το γεγονός είναι αρκετό να μας υποψιάσει σχετικά με την επιλογή που πρέπει να κάνουμε όταν κινούμαστε στον δρόμο και περιμένουμε ισχυρά καιρικά φαινόμενα. Ανεξαρτήτως του αν κάποιος ειδοποίησε ή δεν ειδοποίησε με το 112, ή αν οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους πριν ξεσπάσει η μεγάλη... μπόρα, πάντα πρέπει να βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει. Ένας δρόμος θεωρείται ασφαλής όταν είναι ταχείας κυκλοφορίας και μπορείς να φτάσεις γρηγορότερα στον προορισμό σου. Δεν είναι όμως... τόσο ασφαλής αν έρθεις αντιμέτωπος με ένα ακραίο χιονιά ή με μια φωτιά που... γλείφει τις μπάρες του αυτοκινητοδρόμου. Γιατί πολύ απλά είναι ένας ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ και εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων, πρέπει να τον αποφύγουμε. Ο κίνδυνος εγκλωβισμού είναι πάρα πολύ μεγάλος, ενώ αν προνοήσουμε να... κόψουμε δρόμους στα... στενά, τότε θα φτάσουμε μάλλον γρηγορότερα και ασφαλέστερα στον προορισμό μας. Αυτό αποδεικνύει η εμπειρία. Εξ ορισμού η έννοια "κλειστός", σημαίνει ότι το περιθώριο... απόδρασης σε μια... στραβή, είναι περιορσμένο. Και μόνο να διπλώσει μια νταλίκα, αρκεί γαι να γίνει η ζημιά.

 

          Ακόμη και 50 εκχιονιστικά να καθαρίζουν τον δρόμο, αυτό που έρχεται από πίσω ως χιόνι, αλλά και ο τόπος εναπόθεσης των πρώτων εκατοντάδων τόννων χιονιού, θα περιορίσουν την κυκλοφορία. Και όταν περιορίζεται η κυκλοφορία και το χιόνι πέφτει με το... κομμάτι, τότε, τίποτα δεν μας σώζει. Πολλές φορές ούτε καν οι αλατιέρες. Τα έχουμε εμπεδώσει όλα αυτά ως εμπειρία μέσω των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στις πλέον προηγμένες χώρες του πλανήτη. Ξέρουμε ότι στις βόρειες ή βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, τον χειμώνα παραλύουν αυτοκινητόδρομοι και εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια νοικοκυριά μένουν από ρεύμα. Με τον δριμύ χιονιά, μάλλον είναι δύσκολο να τα βάλουμε και ας μας πνίγει το δίκιο γιατί εγκλωβιστήκαμε, γιατί η πολιτεία δεν ήταν εκεί, γιατί, γιατί. Ξέρουμε επίσης ότι στην Πολιτεία της Καλιφόρνια, κάθε χρόνο επί εβδομάδες, καίγονται εκατομμύρια στρέμματα, όπου ο μεγαλύτερος στόλος του πλανήτη, δεν μπορεί παρά να περιορίσει σε ένα πολύ μικρό βαθμό την καταστροφή. 

 

          Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι άνθρωποι των πόλεων είναι ότι δεν είναι εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν ακραία φαινόμενα ή να συμπεριφερθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εμποδιστεί η επέμβαση των κρατικών αρχών, εκεί που πρέπει, όταν πρέπει. Αν μάλιστα, το Κράτος... μπερδευτεί στα πόδια μας και εμείς στα... πόδια του, τότε είναι το σενάριο της απόλυτης καταστροφής! Αν μείνω μέσα στο χιόνι και δεν έχω αλυσίδες για να πάω παραπέρα, τότε, όλοι όσοι βρίσκονται από πίσω μου θα εγκλωβιστούν. Και όσο το χιόνι θα πέφτει πυκνό, κανείς δεν θα μπορεί να πάει μπροστά. Ούτε κανείς θα μπορέσει να μας βοηθήσει από το Κράτος, γιατί τα αρμόδια συνεργεία, μπορεί να καθυστέρησαν να προσέλθουν εγκαίρως, γιατί, γιατί... Ούτε εκχιονιστικό θα μπορεί να προσεγγίσει, ούτε νοσοκομειακό, ούτε Αστυνομία, ούτε κανείς άλλος. Φαύλος κύκλος. Και κάπου εκεί αρχίζει ο φόβος, ο οποίος εντείνει τη δοκιμασία και τη μετατρέπει σε οργή.

 

          Οι περιπτώσεις των πλημμυρών αποτελούν μια άλλη... πονεμένη ιστορία ιδίως στις πόλεις και στις περιοχές όπου υπάρχουν ποτάμια και τα μπαζωμένα ρέματα λειτουργούν ως... GPS για το νερό. Αν σε βρει η πλημμύρα σε κάποιον αυτοκινητόδρομο, πάλι θα έχεις πρόβλημα, οπότε ο κίνδυνος του εγκλωβισμού θα είναι πολύ μεγάλος. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όταν υπάρχει επικίνδυνη πυρκαγιά σε εξέλιξη. Γι αυτό, όπου βλέπεις καπνό μπροστά σου και είσαι σε αυτοκινητόδρομο, τότε βγαίνεις από αυτόν στην πλησιέστερη έξοδο, γιατί μόνο από εκεί θα έχει πολλές διεξόδους διαφυγής. Αν είσαι στην επαρχία και δεις μπροστά σου φωτιά, μεταβολή και πίσω. Πάντα κινούμαστε σε αντίθετη κατεύθυνση από τη φορά της φωτιάς. Δεν περιμένουμε να πάμε παρακάτω, παίζοντας με την... τύχη μας. Καλό είναι να μην περιμένεις αν θα βρεθούν μπροστά σου λειτουργοί του Κράτους για να σου πουν... στοπ. Το πιθανότερο είναι ότι τότε μπορεί να αρχίσει μια περιπέτεια, που ίσως να μην ξέρεις το τέλος της...

 

          Τα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα με τα χιόνια, τις πλημμύρες ή τις πυρκαγιές στα περιαστικά δάση, πρέπει να αποτελούν πλέον μαθήματα για όλους μας. Η Πολιτεία οφείλει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην επέκταση των ηλεκτρονικών εφαρμογών έγκαιρης προειδοποίησης, είτε για φωτιά, είτε για πλημμύρα, είτε για χιόνι. Βρισκόμαστε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και οι λύσεις μπορούν να έρθουν πρώτα απ΄ όλα μέσω της τεχνολογίας, ώστε να προστατευθεί πρωτίστως η ανθρώπινη ζωή και ακολούθως οι περιουσίες των πολιτών. Ακολούθως, έχει σημασία, η Πολιτική Προστασία και το Κράτος να έχουν συγκροτήσει κατά περίπτωση μια task force, η οποία θα συγκροτείται από επίλεκτα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως των Ειδικών Δυνάμεων, των ΕΚΑΜ, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής. Ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, τα καλύτερα αντανακλαστικά, η ζωντάνια, η ευελιξία και η πειθαρχία είναι στοιχεία που αποδεικνύονται πολύτιμα σε μια δύσκολη μάχη για να περιοριστούν οι καταστροφές από έναν βαρύ χιονιά, μια πρωτοφανή πυρκαγιά ή μια ακραία πλημμύρα.

 

          Στο σκέλος της διαχείρισης του πολιτικού προσωπικού, φαίνεται ότι υπάρχει σημαντικό θέμα, καθώς συνυπάρχουν η σύγκρουση αρμοδιοτήτων, η ασυνεννοησία, η... χαλαρή διάθεση, ο κομματισμός, ο συνδικαλισμός και πολλά άλλα δεινά της... κακής μας μοίρας! Διαχωρίζοντας κάποια πράγματα, δεν γίνεται να μην υποκλιθιούμε σε όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, του ΔΕΔΔΗΕ και των Δήμων, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, βάζοντας τα χέρια τους στη... φωτιά. Δυστυχώς, δεν αρκούν για χιλιάδες χιλιόμετρα εξωτερικής και εσωτερικής οδοποιίας που γέμισαν με χιόνι. Επίσης, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει εφικτή η ταυτόχρονα παρουσία ενός εκχιονιστικού και ενός πυροσβεστικού οχήματος έξω από το σπίτι μας, ούτε επίσης ενός περιπολικού ή ενός συνεργείου του Δήμου και του ΔΕΔΔΗΕ...  

 

          Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ας σταθούμε σ΄ ένα άλλο κεφάλαιο και πιο συγκεκριμένα, στις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες ήταν πρωτοφανείς λόγω του εκρηκτικού μείγματος καύσωνα, υψηλού θερμικού φορτίου και άφθονης καύσιμης ύλης. Ήρθαν μέσα από τη μισή Ευρώπη, γιατί τα δικά μας δεν επαρκούσαν μπροστά σε μια τέτοια λαίλαπα. Επί μέρες καίγονταν εκτάσεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία. Ακόμη και στη Σιβηρία των -50 βαθμών του χειμώνα, πέρυσι το καλοκαίρι σημειώθηκε θερμοκρασίες 50 βαθμών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καούν εκτάσεις ίσως με την έκταση της Ελλάδας μέσα σε μερικές εβδομάδες!

 

          Ως πολίτες, οφείλουμε να είμαστε πάντα ενημερωμένοι, υποψιασμένοι και προετοιμασμένοι. Είτε είμαστε στον δρόμο, είτε είμαστε στο σπίτι μας. Ειδικότερα, να ξέρουμε πώς θα διαχειριστούμε καταστάσεις αν έχουμε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας. Αν θέλουμε να φτιάξουμε την επόμενη γενιά εκπαιδευμένων πολιτών ειδικά στις πόλεις, έτσι ώστε να μην... γελάνε μαζί μας οι κάτοικοι των χωριών της Πίνδου και των ορεινών της Βορείου Ελλάδος, πρέπει οι κανόνες Πολιτικής Προστασίας, να γίνουν μάθημα από τις μικρές τάξεις του Δημοτικού. Όσοι έχουν μεγαλώσει σε χωριό και έχουν ζήσει καταστάσεις πριν από 30-40 χρόνια, γνωρίζουν πολύ καλά πώς μπορούν να συμπεριφερθούν ή να αντιδράσουν σε κάθε ακραίο φαινόμενο. Η ίδια η φύση σου δίνει μαθήματα και τα... παθήματα όσων δεν τα ακολουθούν, αποτελούν οδηγό. Για τους κατοίκους των πόλεων και κυρίως του νεότερους που δεν έχουν... μυρωδιά για το πώς πρέπει να προστατευόμαστε μόνοι μας, εκεί υπάρχει πρόβλημα.

 

          Όταν το λάθος του Κράτους "συναντήσει" το δικό μας λάθος, τότε το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι γεννήθηκαν και κατοικούν σε πόλεις, πρέπει να εκπαιδευτούμε στην αντιμετώπιση θεομηνιών. Καλά τα μηνύματα του 112, αλλά πρέπει να αισθανόμαστε κάθε φορά από μόνοι μας ότι μας καλούν στο... Survivor! Και εκεί πρέπει να επιβιώσουμε ή να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τη δοκιμασία. Για παράδειγμα, ας έχουμε πάντα γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, ας έχουμε νερό, ας έχουμε καμιά ξηρά τροφή. Δεν θα πάνε χαμένα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις...

 

          Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι το πεύκο τους καλοκαιρινούς μήνες, το νερό όλον τον χρόνο και τα χιόνια των χειμώνα, δεν πιάνονται... φίλοι. Μπορεί το πεύκο να φτιάχνει την ψυχολογία μας και να είναι πηγή οξυγόνου, αλλά σε μια... κακιά στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε... φονιά, ιδίως αν ένας ανεύθυνος πολίτης συμπεριφερθεί ως εγκληματίας. Το νερό είναι η ζωή μας και ένα από τα "κλειδιά" για την ισορροπία στη φύση, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο... δολοφόνο, γιατί ίσως και εμείς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, του έχουμε "οπλίσει" το χέρι με τις εγκληματικές παρεμβάσεις μας! Το χιόνι, μπορεί να προσφέρεται για... παιχνίδια, αλλά μπορεί να γίνει και μεγάλη παγίδα για την ανθρώπινη ζωή, αν τη δύσκολη στιγμή δεν προνοήσουμε από κοινού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ψαχτούμε όλοι μεταξύ μας για το πώς πρέπει να προστατευτούμε και να επιβιώσουμε σε καταστάσεις, τις οποίες θα συναντούμε μπροστά μας όλο και πιο συχνά... Πάντα, στο τέλος της ημέρας, θα φταίει το Κράτος, όπως και να ΄χει.

 

          Όποιος κυβερνάει, είτε με χιόνια, είτε με πλημμύρες, είτε με βροχές, θα φταίει... πάντα. Είναι το εύκολο και πιο βολικό για όλους μας, από τη στιγμή που αγνοούμε στοιχειώδη πράγματα, δεν τηρούμε συγκεκριμένους κανόνες ή κάνουμε εύκολη κριτική από τον... καναπέ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να ξαναπάρουμε το νήμα από την αρχή για να δούμε όχι πού φταίνε οι... άλλοι, αλλά πού φταίω εγώ! Γιατί όταν ο δείκτης του χεριού δείχνει με ευκολία το Κράτος, τότε υπάρχουν ο μέσος, ο παράμεσος και το μικρό δακτυλάκι που δείχνουν... εμένα. Όχι πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές... 

 

ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

e-mail: loukas1972@gmail.com

Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis

Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo

LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS

 

Διαβάστε επίσης:

 

Χιόνι, νερό και πεύκο δεν πιάνονται "φίλοι" με... καμία κυβέρνηση! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τα "Ραφάλ" και το... Μπαχαλιστάν! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι "Θεματοφύλακες" της... τρέλας, η κοινωνία των απροσάρμοστων και οι ηθικοί αυτουργοί / Λουκάς Γεωργιάδης

 

H... Ελλαδίτσα του Τσίπρα και η Ελλάδα του Μητσοτάκη / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο... ακήρυχτος πόλεμος των παρανοϊκών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Δρακόντεια μέτρα απέναντι σε απατεώνες, δημοσίους κινδύνους και κορωνο-χαβαλέδες / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ατομικά δικαιώματα, ατομική ευθύνη και συλλογικές υποχρεώσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το... ρίσκο της ανοησίας και το κόστος της ηλιθιότητας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μαζικές... αυτοκτονίες λόγω... κορωνο-βλακείας! / Λουκάς Γεωγιάδης

 

Μετά το ΄81, χάσαμε το νόημα της πραγματικής προόδου, λόγω της αριστερής "προόδου" και των "προοδευτικών" της Αριστεράς / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ως πότε θα ανεχόμαστε τη "Δημοκρατία" του... Τραμπουκιστάν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασφάλεια-Ανάπτυξη-Ευημερία: Το τριπλό στοίχημα εθνικής επιτυχίας, απέναντι στην "προοδευτική"... οπισθοδρομική κομπανία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η μεγάλη ευκαιρία για μια χρυσή δεκαετία, την οποία δεν πρέπει να χάσουμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ανοχή στην (ψυχ)ανωμαλία βλάπτει σοβαρά την ευνομούμενη πολιτεία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα απέραντο (αντιεμβολιαστικό) φρενοκομείο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας και είναι έτοιμοι να... σκοτώσουν πολύ κόσμο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περιβάλλον, ευθύνη και υπευθυνότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το τελευταίο... γράμμα ενός νεκρού από τον κορωνοϊό, προς "ανεύθυνους και εγκληματίες" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η... ακίδα της αντιεμβολιαστικής ψυχοπάθειας και το χρέος της Πολιτείας έναντι των εμβολιασμένων / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ατενίζοντας με αισιοδοξία το 2030, κάνοντας τον... σταυρό μας για το 2015! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Χρηματοοικονομικός εγγραματισμός" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επανίδρυση του Κράτους μέσω αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με όρους ιδιωτικού τομέα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "κόμμα" του "κάνω ό,τι γουστάρω και λογαριασμό δεν δίνω" και η υποχρέωση του κράτους δικαίου / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τελευταία ευκαιρία για να γίνουμε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και να μην ξαναζήσουμε ποτέ εποχές 2015-2019... / Λουκάς Γεωργιάδης

Η δικτατορία των ηλιθίων / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Απαίτηση της κοινωνίας και υποχρέωση της κυβέρνησης οι σκληρότερες ποινές σε όσους εγκληματούν / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Τσιπροψεκασμένη" κοινωνία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καθρέφτης ενός βαριά... άρρωστου τμήματος της κοινωνίας, τα ψέματα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί δεν τολμά η κυβέρνηση να κάνει εξεταστικές και προανακριτικές για το οικονομικό έγκλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το στοίχημα για τη νέα Ελλάδα του 2121, χωρίς τα καρκινώματα του εξτρεμισμού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα ελπιδοφόρο αύριο χωρίς τα βαρίδια του χθες... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εμβολιασμένος πρώην πρωθυπουργός ρισκάρει τη μετάδοση του κορωνοϊού και ποντάρει στο μπάχαλο. Γιατί άραγε;  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καμία ανοχή στα "φίδια" του εξτρεμισμού που θέλουν να "δηλητηριάσουν" τη δημοκρατία και την κοινωνία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η μεγάλη τύχη του Μητσοτάκη να έχει χορηγό τον "άχαστο" Τσίπρα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ατομική ευθύνη και πρόνοια μπροστά στα φυσικά φαινόμενα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η ζωή μας, οι δουλειές μας και η κανονικότητα εξαρτώνται αποκλειστικά από το εμβόλιο και το... μυαλό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Έξω τα.... ζιζάνια από τα πανεπιστήμια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εφαρμόστε την υποχρεωτική διδασκαλία των Οικονομικών στο σχολείο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή στους "δημοκράτες" που θέλουν να πάρουν... Proficiency στην αλητεία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κύριε Μητσοτάκη, ξεριζώστε τα μεταπολιτευτικά καρκινώματα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η Ευρώπη "τρέμει" την Τουρκία γιατί της... θυμίζει τη Lehman Brothers! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γενναία στήριξη των οικογενειών που χάνουν τα στηρίγματα τους από τον φονικό ιό / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καθαρές λύσεις, εντός, εκτός και επί της... κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ αναισθησία, εδώ αναισθησία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το... αλάνθαστο τεστ του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή σε απείθαρχους, "ψεκασμένους" και επικίνδυνους / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ατομικές ελευθερίες, κανόνες και συλλογικό "εμείς" / Λουκάς Γεωργιάδης

Κοινωνία περιορισμένης ευθύνης και απεριόριστης αναρχοαριστερής ασυδοσίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η... κορωνο-γαϊδουριά βλάπτει σοβαρότατα την υγεία και την οικονομία  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τσάκισμα κάθε εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μεγάλη η χάρη του ΣΥΡΙΖΑ... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αρνητής,  γιατί έτσι γουστάρω... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μηδενική ανοχή και αυστηρές ποινές σε κάθε... δημόσιο κίνδυνο και "παρατράγουδο"! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένας... ακήρυχτος πόλεμος από εχθρούς και ηλίθιους / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συνέβαινε αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "Όχι" το 2015 και η περιορισμένη ατομική ευθύνη στην εποχή του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Αγοράζοντας" λαϊκισμό, "πουλάμε" το μέλλον μας / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Ή οι συμμορίτες ή εμείς... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνική αυτογνωσία και νεοελληνική παλαβομάρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Λευκοί Οίκοι" και "μαγαζιά" με μάνατζμεντ Καμόρας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Δημοκρατία" του... μπάχαλου", διαδηλωτές του χαβαλέ και πολιτικά ρετάλια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το "αριστερό ηθικό πλεονέκτημα", ανήθικα και όμορφα καίγεται...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Νέο τουριστικό προϊόν σε μια νέα Ελλάδα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Μπλοκ" στο... προοδευτικό χθες για να μην χάσουμε το ελπιδοφόρο αύριο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

"Φάρμακο" το ψηφιακό κράτος για τον παρασιτισμό και τη διαφθορά στο Δημόσιο / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σχεδιάζοντας το μέλλον μας με οδηγό τον... κορωνοϊό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παιδεία, εκπαίδευση και άδειοι... τενεκέδες! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αγέλη της αλητείας και η αλητεία της αγέλης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ας προετοιμαστούμε για μια οδυνηρή πραγματικότητα... / Λουκάς Γεωργιάδης 

 

Η ανοσία της αγέλης στην ηλιθιότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά το... τέλος του κορωνοϊού / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα ευθύνης, λογικής, συστράτευσης και ομοψυχίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασύμμετρες απειλές και συμμετρικοί... ηλίθιοι! /Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η Ελλάδα της προόδου κόντρα στον...οίκο ανοχής της Αριστεράς και των φασιστών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θεατές σε μια αριστερή... φαυλoδημοκρατία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΣΥνασπισμός  ΡΙΖοσπαστικής Απάτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η πολιτική απελπισία του άχαστου... χαμένου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο κομμουνιστικός "κορωνοϊός" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σταράτες κουβέντες και ωμές αλήθειες για ένα σοβαρό και σύγχρονο κράτος / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιστορική συγκυρία και μοναδική ευκαιρία επανεκκίνησης της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι "δημοκράτες" της παρασιτοκρατίας και του μπάχαλου / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το 2020 δεν πρέπει να θυμίζουμε... Συριζιστάν! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Νόμος και Τάξη=Δημοκρατία και Ελευθερία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ασφαλιστικό σύστημα υπό κατάρρευση σε μια χώρα που αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε μεγάλες ξένες επενδύσεις για ανάπτυξη, δουλειές και εθνική ασφάλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ ασυδοσία, εδώ ασυδοσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μπάχαλο και ανομία στο απόσπασμα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αποκομμουνιστοποιήστε τη χώρα για να έχουμε μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυριάκο, αυτήν την Ελλάδα πρέπει να φτιάξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τέλος εποχής για τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και τα "παράσιτα" / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το επικερδές "επάγγελμα" του "αριστεροευαισθητούλη"! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι πρέπει να γίνει για να μην έχουμε νέες γενιές ανεγκέφαλων πολιτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα στο μέλλον / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Θέλουμε ένα θετικό σοκ για να γυρίσουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Έφυγαν τα... βαρίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και άλλαξε το κλίμα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Σε φάση απογείωσης εισέρχεται η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αυτήν τη χώρα θέλουμε... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τετραετία μεγάλων επενδύσεων και αλλαγών σε όλα τα επίπεδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περάσαμε στην εποχή του αυτονόητου και της κανονικότητας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ψηφοφόρε, κοίτα γιατί (κατα)ψηφίζεις την Κυριακή / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι πολίτες-ψηφοφόροι εν δράσει... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε με τους λαϊκιστές, τυχοδιώκτες και φασίστες / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στις 7 Ιουλίου τελειώνουμε τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό και γυρίζουμε σελίδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού τα συντρίμμια που αφήνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία για επιστροφή στην κανονικότητα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Την Κυριακή γίνεται τεστ νοημοσύνης... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εξαγορά συνειδήσεων με παροχές από επαγγελματίες τυχοδιώκτες / του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

 

Έτσι ξεφτίλισε την Αριστερά ο Τσίπρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το προσοδοφόρο "επάγγελμα" του... ΣΥΡΙΖΟ-παλαιο ΠΑΣΟΚΟΥ! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Είναι η Βενεζουέλα του Τσίπρα ανόητε! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να βάλει τους τίτλους τέλους στη φαυλοκρατία / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ώρα μηδέν για τη χώρα με ΣΥΡΙΖΑ... . / Λουκάς Γεωργιάδης

Τέσσερα χρόνια... καρκινώματα στην εξουσία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τιμώντας τους χρήσιμους και απαξιώνοντας τους ψεύτες... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στην πολιτική χωματερή... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Συνωμοσία πυρήνων της... καταστροφής / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλός και κακός πολιτικός, καλός και κακός πολίτης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το στοίχημα του εκσυγχρονισμού με τρεις απλές παρεμβάσεις / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Παλαιοκομμουνιστοφασιστολαϊκοδεξιοκρατικιστές! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ντροπή σας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ιδού ο λογαριασμός που (θα) πληρώνουμε από τη λανθασμένη ψήφο του 2015 / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μην διανοηθείτε να συγκαλύψετε τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λεηλασία με... ευαισθησία και αριστερό πρόσημο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λαός περιμένει να τιμωρήσει τα θρασύτατα "τρολάκια" της εξουσίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο ψεύτης, ο παθολογικά ψεύτης και η επιστήμη της ψυχοπαθολογίας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

H ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και η... άλλη Ελλάδα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένα... καθαρά θολωμένο και εγκληματικό μυαλό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λίγο πριν το ξημέρωμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η συντριβή της παρακμής και το στοίχημα της ανασυγκρότησης / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στον αστερισμό της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικής ανηθικότητας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επιτακτική ανάγκη για νέα πρότυπα μετά την ισοπέδωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταδίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κάλπη και στα... Ειδικά Δικαστήρια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο εύκολος και... φυσικός τρόπος για να πείθεις τους αφελείς! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το καρκίνωμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο διχασμός της κοινωνίας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Λαός που εκλέγει αμόρφωτους και ανάξιους παίζει με τη... φωτιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Με ψεύτικα αφηγήματα δεν γυρίζει σελίδα η χώρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κυβέρνηση κοινών απατεώνων με... κατοχυρωμένη παγκόσμια πατέντα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να αποφύγουν... δικαστικές περιπέτειες! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ένας ώριμος και λογικός λαός διώχνει τους... καταληψίες της ζωής του! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Για τα κολασμένα μέτρα των Τσίπρα-Καμμένου (θα) φταίει ο... Μητσοτάκης! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ανώμαλες πολιτικές, μια φυσιολογική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛική κατάσταση...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γραβάτες ευκαιρίας από πολιτικούς... φιόγκους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Αριστερά σημαίνει φτώχεια, ξεπούλημα και υποτέλεια / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Επικίνδυνο για την υγεία το... κόκκινο βλίτο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η αριστερή φαυλότητα στην εξουσία... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ... χρεοκοπία! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μακάρι να έβλεπαν όλες τις επενδύσεις σαν την... κάνναβη! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χαρά τους η φτωχοποίηση και ο εξευτελισμός μας... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει μεγάλες ρήξεις... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα κάνει το εκλογικό σώμα μέσα στο... παραβάν; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν είναι δύσκολο το σκίσιμο των μνημονίων, τότε... ρεφάρεις με μίσος και διχασμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν άνθρωποι με το"Σύνδρομο Πίτερ Παν"!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μια αισχρή πολιτεία κριτών και υποκριτών / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πλησιάζει η ώρα της εξόδου και των αποκαλύψεων... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο άγραφος νόμος περί ευθύνης πολιτών ενώπιον της κάλπης! / Λουκάς Γεωργιάδης    

 

Η νέα μορφή διαφθοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον πολιτικό βίο της χώρας / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Χείριστη μορφή διαφθοράς ο λαϊκισμός / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περιμένετε ανάπτυξη από μαρξιστές, οικονομικά αναλφάβητους και ανισόρροπους; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καταλάβατε για τη ζημιά 200 δισ. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή να το ξαναπεί ο Βίζερ; / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μνημόσυνο στον Τσιπροκαμμενισμό, επικήδειος στον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Το εκλογικό ρολόι στο μυαλό του πανούργου Τσίπρα / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η κοινωνία (προ)ετοιμάζεται για να εκδικηθεί τον χυδαίο Τσιπροκαμμενισμό! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Περίμενες καλύτερη παιδεία με τον Τσίπρα; Αδικαιολόγητος...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς η φιλελεύθερη Ρουμανία μας έβαλε τα γυαλιά! / Λουκάς Γεωργιάδης

Κυβερνούν "βλήματα" που... σπέρνουν μόνο προβλήματα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Μας κυβερνούν "μπάζα" που θέλουν να κάνουν τη... μπάζα τους! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Πώς θα γυρίσει το κλίμα όταν τελειώσει η σημερινή... αριστεροαδέξια περιπέτεια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι... ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιές πληρώνονται! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Στήνεται σιγά σιγά το σκηνικό για τις επόμενες εκλογές... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι εγκληματίες ομολογούν και μετανοούν, αλλά ένας αριστεροκομμουνιστής είναι περήφανος για τον... φόνο! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Καλπάζοντας προς την... κατάρρευση στου ασφαλιστικού και της οικονομίας! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Κοινωνία υπεύθυνων και φυσιολογικών πολιτών μέσα από απλές και αυτονόητες κινήσεις! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Η φιλελευθεροποίηση της οικονομίας βλάπτει σοβαρά τα πάσης φύσεως... παράσιτα! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Οι επενδύσεις έρχονται όταν έχεις σοβαρές πολιτικές και αξιόπιστους πολιτικούς / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Εθνικό έγκλημα η φορολογική αφαίμαξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ναυαγοί στον ωκεανό του παραλογισμού μας...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Τι θα συμβεί αν οι επιχειρήσεις και οι επενδύσεις πάνε στα... τσακίδια! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός...  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε η χώρα θα απογειωθεί!  / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο Τσίπρας καλείται να δαμάσει τον... Μινώταυρο του κρατισμού! / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα, από εξαπατημένους και μη... / Λουκάς Γεωργιάδης

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2022 Greek Finance Forum